Суспільне мовлення

Зеленський зустрівся у Львові з міністрами закордонних справ Нідерландів та Естонії

Володимир Зеленський у Львові провів зустріч із віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстрою та міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалу. Під час зустрічі подякував за підтримку України від початку повномасштабного вторгнення РФ. Про це повідомили на сайті Офісу президента.

У розмові з міністром закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстрою президент подякував уряду Нідерландів за рішення щодо створення в Гаазі Міжнародного центру з переслідування злочину агресії проти України.

“Це важливий крок до створення спеціального трибуналу щодо злочину російської агресії”, — заявив президент Зеленський після зустрічі.

Володимир Зеленський також прокоментував рішення Нідерландів про розміщення в Гаазі офісу міжнародного реєстру збитків. Зокрема, заявив, що Україна розглядає цей реєстр “як невіддільну частину компенсаційного механізму, запропонованого Україною”.

Під час зустрічі також обговорювали актуальні питання європейської та євроатлантичної інтеграції України. Зокрема Зеленський наголосив на очікуваннях України щодо започаткування переговорів про вступ України до ЄС до кінця поточного року та окреслив очікування України від Вільнюського саміту НАТО.

“Під час спілкування з Урмасом Рейнсалу подякував Естонії за лідерство у наданні всебічної допомоги, за дієву і, головне, своєчасну підтримку нашої держави у захисті своєї територіальної цілісності та незалежності. Обговорили важливість подальшого нарощування санкційного тиску на Росію”, — повідомив президент Володимир Зеленський.

Також у розмові президент відзначив важливість подальшого сприяння в реалізації Україною стратегічного курсу на членство в НАТО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • Сьогодні, 3 березня, у Львові відбулася зустріч Володимира Зеленського та Президента Латвійської Республіки Егілса Левітса.
  • Очільники держав підписали декларацію, яка засвідчує підтримку Латвією європейської та євроатлантичної інтеграції України. А також обговорили спецтрибунал для Росії, заморожені активи російських громадян та зброю для перемоги України.


Джерело: Суспільне мовлення України