Суспільне мовлення

Збиратимуть гроші для львівських військових: хорова капела “Дударик” вирушає у тур Європою

Львівська національна хорова капела “Дударик” відіграє серію благодійних концертів у Європі. Хористи збиратимуть майже 50 тисяч доларів для закупівлі безпілотника для військових 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Про це Суспільному повідомив керівник хорової капели “Дударик” Дмитро Кацал.

Для збору грошей хористи підготували програму “1000 років української музики”. Це українські твори різного періоду, як духовна так і світська музика. Тур також стане частиною української культурної дипломатії.

“Шість саме таких концертів по збору і ще кілька буде таких, які називаються творча дипломатія чи культурна дипломатія. В нас будуть контакти в Німеччині, з 6-ма хоровими колективами із всієї Європи і кільканадцять таких фестивальних майданчиків”, – каже керівник хорової капели “Дударик” Дмитро Кацал.

Збиратимуть гроші для львівських військових: хорова капела “Дударик” вирушає у тур Європою. Суспільне Львів

У тур поїде близько 50-ти хористів “Дударика”. Серед них – Роман Ракус та Василь Ковальчук.

“26-го ми вирушаємо в Німеччину, Австрію, Польщу. На гастролі. Гранд-тур на два тижні. Як на мене, більше приємніше почали ставитися через війну. І ми так гарно представляємо твори наші, що всі в захваті, коли сидять в залі. Аплодують нам, кричать “браво”, – кажуть учасники хорової капели “Дударик” Роман Ракус та Василь Ковальчук.

Збиратимуть гроші для львівських військових: хорова капела "Дударик" вирушає у тур Європою

Учасники хорової капела “Дударик” Роман Ракус та Василь Ковальчук. Суспільне Львів

Збиратимуть під час концертів гроші для того, аби придбати серед іншого безпілотник для військових розвідників 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

“50 тисяч євро чи то доларів це є два мільйони гривень. Це безпілотник. Для 24-ї бригади, ті кілька слів, що я почув прямих, це збереже дуже багато життів, і це було для мене таким Рубіконом, для прийняття рішення включитися в цю ініціативу. А якщо добре піде, то може і цілу 24-ту бригаду, а не тільки 3-й взвод розвідки ми забезпечимо”, – каже керівник хорової капели “Дударик” Дмитро Кацал.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Перший концерт європейського туру “Дударика” відбудеться 27 вересня у польському місті Єленя Гура.

У Львові 9-річна волонтерка малює листівки, аби допомогти ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин