Суспільне мовлення

Заховала валюту в жилет. На кордоні з Польщею затримали мешканку Донеччини

У пункті пропуску “Рава-Руська” прикордонники склали протокол на жінку, яка не задекларувала велику кількість іноземної валюти. У спеціально виготовлений жилет жінка заховала 170 тисяч євро та понад 150 тисяч доларів. Крім того, в неї знайшли паспорт громадянки РФ. Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби.

Сьогодні, 3 жовтня, інспектори пункту пропуску “Рава-Руська” разом з прикордонниками зупинили для перевірки мешканку Донеччини. 48-річна жінка їхала рейсовим автобусом “Енергодар – Варшава” до Польщі. Під час огляду виявилось, що під одягом, у спеціально виготовленому жилеті, жінка перевозила валюту.

Гроші жінка заховала в саморобний жилет. Державна прикордонна служба України

“Під час проходження митного контролю жінка не надала працівнику митниці належно оформленої декларації та дозвільних документів на переміщення валютних цінностей. У письмових поясненнях вона вказала, що переміщувала 170 тис євро і 153 тис. доларів США для особистих потреб. Окрім грошей, у неї виявили паспорт громадянки РФ”, — йдеться у повідомленні Львівської митниці.

Український та російський паспорти жінки

Український та російський паспорти жінки. Львівська митниця

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Такі дії жінки кваліфікували за ч.1 ст.471 (Недекларування валютних цінностей) Митного кодексу України. Це передбачає штраф в розмірі 20% суми, що перевищує дозволену для переміщення валютних цінностей без письмового декларування.

На Львівщині судитимуть інспекторку митниці та прикордонників, які переправляли військовозобов’язаних за кордон


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин