Суспільне мовлення

Захищають від уламків. На Львівщині встановлюють мобільні захисні сховища

На Львівщині розпочали встановлювати модульні захисні сховища. Їх облаштовують поблизу навчальних закладів, де немає укриття. Також такі бункери замовляють готелі та звичайні люди. Спеціальні бетонні споруди призначені для захисту від ударної хвилі та уламків боєприпасів.

Перший такий модульний бункер зʼявився у селі Купичволя на території дитячого садка. Сховище розраховане на 25 людей. Там під час тривог ховаються вихованці і працівники садочка. У сховищі є запас води та меблі.

“Тут ми маємо також іграшки, щоб вони могли собі забавитись. Інколи вони беруть з собою свої іграшки. Є стільці, дітки сідають, є ліжко”, — розповідає вихователька Світлана Владика.

Захищають від уламків. На Львівщині встановлюють мобільні захисні сховища. Суспільне Львів

Ще два таких сховища облаштовують поруч двох шкіл у Великомостівській громаді. Вартість такого модульного бункера складає понад 200 тисяч гривень. Гроші виділили з місцевого бюджету Великомостівської територіальної громади.

“Бетонні конструкції вилиті з спеціального бетону, який перевірений на міцність, мають сертифікат відповідності, крім того, вони обваловуються землею”, — каже голова Великомостівської ТГ Ярослав Ройко.

Захищають від уламків. На Львівщині встановлюють мобільні захисні сховища

На Львівщині встановлюють мобільні захисні сховища. Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Виготовляють такі бетонні сховища на одному з підприємств Львівщини. В одному укритті може розміститися близько 20 людей, проте бетонні конструкції можна з’єднувати між собою і таким чином розміщати більше людей.

Що відомо

  • 10 жовтня Росія завдала масового ракетного удару по території України. Під обстріл потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв.
  • Російські військові випустили понад 80 ракет, близько 45 збили сили ППО. Цілили, переважно, у критичну інфраструктуру.
  • По території Львівщини запустили 15 ракет. З них 7 збило ППО, вісім ракет влучили в енергетичні підстанції. Про це Суспільному повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
  • Станом на 08:00, 11 жовтня, на Львівщині повністю відновили електропостачання.
  • 11 жовтня, близько 12:00, у Львові пролунали три вибухи. На цей момент у місті була оголошена повітряна тривога. Влучили у два об’єкти енергетики у Львівській області.
  • Унаслідок ракетних атак, які здійснила Росія 10 та 11 жовтня, на Львівщині були уражені чотири підстанції, з них дві — повністю знищені.
  • Отримав травми 53-річний чоловік. У нього зламане зап’ястя руки.
  • 11 жовтня Львівська обласна прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактом масованого ракетного обстрілу критичної інфраструктури області військами РФ.


Джерело: Суспільне мовлення України