Суспільне мовлення

“Завтра в той самий час”: У Львівському театрі Лесі готують прем’єру про війну та волонтерство

У Львівському театрі Лесі готують прем’єру “Завтра в той самий час”. Як розповіла Суспільному режисерка вистави Світлана Ілюк, в основі постановки тема волонтерської діяльності. Двогодинна вистава матиме вікове обмеження “18 +”.

У театрі Лесі завершують останні приготування перед прем’єрою вистави “Завтра в той самий час”. Тема сучасного волонтерства та війни перегукуватиметься із героями давньогрецької комедії “Лісістрата”. Так задумувала виставу її режисерка Світлана Ілюк та драматургиня Любов Ільницька.

“Для мене це дуже важлива і особлива історія. Тому що під час повномасштабного вторгнення я волонтерю разом із командою, яка тут є. Частина цієї команди працює у цій виставі. Це така вистава-інструкція до вжитку. З якої би можна було багато почерпнути глядачам та колегам”, — розповідає режисерка вистави Світлана Ілюк.

режисерка вистави Світлана Ілюк. Фото: Суспільне Львів

“Головна героїня п’єси Арістофана — Лісістрата, вона в цій п’єсі вирішує зупинити війну, пропонує іншим жінкам спосіб, як можна мирним шляхом зупинити війну. І ми дивимося до цього тексту Арістофана і питаємо себе: чи в наших реаліях можливо розглянути варіант просто мирного припинення війни? І “приміряємо” — якби Лілістрата жила в наш час, то що би вона робила”, — говорить драматургиня Любов Ільницька.

"Завтра в той самий час": У Львівському театрі Лесі готують прем’єру про війну та волонтерство

Фото: Суспільне Львів

Один із символічних образів давньогрецької “Лісістрати” у сучасних реаліях війни втілює акторка Наталія Мазур.

“Часом було важко, бо ти ставиш собі запитання і моя героїня має таке запитання: чи є сенс робити мистецтво зараз? І це те запитання, яке я ставлю собі щодня. І відповідь змінюється, насправді, щодня. Часом я бачу сенс, а часом — ні”, — каже акторка Наталія Мазур.

Прем’єра вистави відбудеться 30 березня у великій залі театру Лесі.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Памфірова Маланка. Кінолабораторія”: у Львові експонують костюми та декорації з фільму “Памфір”


Джерело: Суспільне мовлення України