Суспільне мовлення

Завезли 1263 генератори за місяць: у Львові встановили рекорд

У Львові сьогодні, 27 січня, встановили національний рекорд. Протягом місяця благодійники закупили та доставили в Україну найбільшу кількість генераторів — 1263. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Проєкт ініціювали благодійні фонди “Razom for Ukraine” та “Nova Ukraine”. Після початку атаки росіян на енергосистему України ці благодійні фонди розпочали у США масштабний збір грошей на генератори.

“Американські громадяни та компанії перейнялися ситуацією в Україні та “задонатили” кошти для завезення в Україну пристроїв”, — йдеться у повідомленні.

Генератори різні: дизельні, інвенторні, закритого та відкритого типу. Найпотужніші передали у медичні заклади країни.

Фото: Львівська ОВА

За словами регіональної координаторки фонду “Nova Ukraine” Ірини Бережницької, генератори розподілять по всій Україні. Частину передадуть військовим підрозділам у прифронтових зонах, частину розподілять у медичні заклади, решту — в прихистки та пункти обігріву.

“В умовах, коли Росія постійно намагається зробити в Україні блекаут, наявність автономних джерел виробництва електроенергії вкрай необхідна, особливо в зимовий період. Запланований рекорд ми перевиконали. Станом на зараз до України передали 1263 генератори, однак потреба в них досі залишається, перш за все — на фронті. Також ми отримали багато запитів, зокрема від Командування Медичних Сил України, тому частину генераторів передамо на медзаклади. Загальна вартість генераторів становить понад 1 мільйон доларів”, — каже віцепрезидентка фонду “Razom for Ukraine” Люба Шипович.

Генератори замовляли у багатьох європейських країнах, найбільшу кількість передали з Литви.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Понад 700 шкіл на Львівщині мають доступ до інтернету в укриттях


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин