Суспільне мовлення

Засідання Львівського апеляційного суду у справі Атрошенка відклали на 1 лютого

Засідання у справі міського голови Чернігова Владислава Атрошенка, який оскаржує рішення Яворівського районного суду про відсторонення від посади, відклали до 1 лютого. Так 27 січня вирішив суддя Львівського апеляційного суду.

Суд відклали на прохання свідка, водія Атрошенка Олександра Коробка. Він попросив допитати його у присутності адвоката, якого не було на суді 27 січня.

Як повідомили у пресслужбі Чернігівської міської ради, свідок захисту попросив надати йому час для консультації зі своїм адвокатом.

Судове засідання тривало близько півтори години. Сторона захисту обґрунтовувала апеляційну скаргу, прокурор висловлював свої аргументи.

Сторона захисту викликала свідка справи – водія Владислава Атрошенка Олександра Коробка, який поїхав на Tesla Model X за кордон на прохання Атрошенка й повернувся на службовій Toyota Camry.

Підтримати Атрошенка на суд приїхали керівники Києва Віталій Кличко, Львова Андрій Садовий та Житомира Сергій Сухомлин. Також до Львова вирушила третина депутатів Чернігівської міськради та практично все керівництво міста.

Суспільне вело пряму трансляцію під час судового засідання:

Чому відбувся суд першої інстанції

15 вересня 2022 року НАЗК вручила міському голові Владиславу Атрошенку адмінпротокол. З нього вбачається, що 2 липня 2022 року під час робочої поїздки до швейцарського Лугано (чернігівському міському голові тоді не дозволили перетнути кордон – ред.), Владислав Атрошенко дав вказівку своєму водієві перевезти машину Tesla Model X, яка належить його дружині, за кордон. Такі дії міського голови, йдеться в ухвалі, становили приватний інтерес, про який Владислав Атрошенко мав би повідомити НАЗК.

“Судовий позов по тому, що мій водій виїхав на автомобілі сім’ї (фактично — на автомобілі дружини) за кордон (Tesla, — ред.). Я вважаю, що подібні речі можна досліджувати. Але, я думаю, що після гуманітарних автомобілів, вкрадених в армії, після розслідування зловживань з гуманітаркою”.

Атрошенко додав, що не давав водієві наказ перетинати кордон на Tesla Model X, навпаки, це було прохання водія.

Ще одну справу, але вже кримінальну стосовно автівки, але вже службової Toyota Camry, на якій 5 березня у розпал бойових дій дружина Атрошенка виїхала з України через пункт пропуску Шегині, нині розслідує ДБР, повідомив під час судового засідання у Львівському апеляційному суді Атрошенко.

Справу ж по Tesla розглядав Яворівський районний суд. Засідання відкладали кілька разів. 7 грудня винесли рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів та визнали Атрошенка винним в адміністративному правопорушенні, передбаченому ч. 1 та 2 статті 172—7 КУпАП. Рішенням суду на міського голову наклали штраф у розмірі 6 800 гривень та на рік позбавили права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Читайте також

Апеляція Атрошенка у Львові: чому відбувається суд і хто приїхав підтримати міського голову Чернігова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин