Україна і світ

Замах на Фаріон, удар по Миколаєву, збиття Су-25: новини 19 липня

Фото: Факти ICTV

У Львові підстрелили Ірину Фаріон, через що вона перебуває у лікарні в тяжкому стані.

Російські війська завдали удару по Миколаєву, внаслідок чого є загиблі та постраждалі люди.

Ситуація з енергетикою залишається складною в Україні. У низці областей зафіксовано порушення процесу справедливого розподілу електроенергії.

Зараз дивляться

У Донецькій області українські зенітники збили штурмовик Су-25, який намагався обстрілювати позиції Сил оборони на Покровському напрямку.

Що відбулося в Україні та світі за добу 19 липня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Замах на Ірину Фаріон

Ввечері 19 липня було вчинено замах на Ірину Фаріон. Після пострілу колишня народна депутатка перебуває у лікарні у важкому стані.

На інцидент відреагував президент України Володимир Зеленський. Коментуючи напад на Фаріон, він заявив, що будь-яке насильство заслуговує лише на засудження.

На його думку, кожен, хто винен у цій події, повинен понести повну відповідальність. Як повідомили у МВС України, напад на Фаріон кваліфіковано як замах на умисне вбивство.

Удар по Миколаєву

Внаслідок удару по Миколаєву по житловому району вже відомо про те, що є загиблі та поранені.

За останніми даними, загинули троє людей – чоловік, жінка і дитина. Мама хлопчика перебуває у стані шоку.

Загалом щонайменше 15 жителів Миколаєві поранені, серед них – четверо дітей, повідомили в ДСНС України.

Фото: Володимир Зеленський

Ситуація з електрикою

У деяких регіонах зафіксували порушення процесу справедливого розподілу електроенергії, повідомили у Державній інспекції енергетичного нагляду України.

Зокрема, подібні порушення виявлено у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях.

Як зазначають у Держінспекції, у перелічених областях не забезпечено максимально можливий рівномірний розподіл обсягів зниження споживання між жителями.

Фото: Pexels

Закриття фунікулера в Києві

У період з 22 липня до 26 серпня фунікулер у Києві зачинять на щорічний плановий ремонт, заявив в КМДА.

Згідно з планом, за цей час на фунікулері відремонтують машинну, компресорну й тиристорну залу, проведуть скорочення троса, обстежать контактну мережу, шпали й частково їх замінять, а також виконають поточний ремонт вагонів.

Фото: КМДА

Стрілянина в Одесі

В Одесі біля продовольчого ринку Привоз стався конфлікт між перехожими та поліцейськими, внаслідок чого правоохоронці здійснили попереджувальний постріл у повітря.

За інформацією Національної поліції України, правоохоронці зупинили автомобіль BMW, водій якого мав ознаки наркотичного сп’яніння.

Як стверджується, чоловік поводився агресивно, лаявся та чинив супротив. Біля службового авто зібралися люди, які намагалися допомогти порушнику втекти.

Як повідомили в Нацполіції, одна з жінок вирвала у правоохоронця зброю і розірвала йому службову форму.

Однак у відповідь патрульний застосував балончик з газом дратівливої дії, повернув пістолет і використав його для виклику допоміжних сил.


Збиття штурмовика Су-25

На Покровському напрямку українські зенітники збили російський штурмовик Су-25.

Літак намагався обстрілювати позиції підрозділів Сил оборони України, повідомили в оперативно-стратегічному угрупованні військ Хортиця.

Як зазначають в ОСУВ, ворожий штурмовий літак Су-25 збили зенітники окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

Фото: Depositphotos

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-19 22:24:06