Україна і світ

Законопроект 11331 – у Раді пояснили принцип підвищення військового збору

Законопроєкт про економічне бронювання 11331, який передбачає підвищення військового збору для кожного заброньованого від призову співробітника до 20 тис. грн, викликав гострі дискусії ще на стадії реєстрації у Раді.

Як пояснив голова комітету парламенту з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха в інтерв’ю NV, принцип документа досить простий.

Законопроєкт №11331 – що передбачає

— Ідея полягає в тому, щоб дати можливість саме підприємствам – тобто реальному сектору економіки, бізнесу – самостійно визначати, яких саме співробітників вони хочуть залишити на місцях, щоб мати можливість прогнозувати свою подальшу діяльність, – наголосив він.

Саме тому, за словами парламентаря, бізнес отримає право на власний розсуд визначати, який працівник має бути заброньований.

Зараз дивляться

Бронювання кожного співробітника, згідно із законопроєктом, коштуватиме роботодавцю  20 тис. грн щомісяця – це військовий збір.

— При цьому ми передбачаємо обмеження кількісне щодо таких фахівців, які можуть бути заброньовані, — це 50% кількості військовозобов’язаних у штаті підприємства. Ось у цьому ця модель. Вона досить проста, – наголосив Наталуха.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 01:01:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин