Україна і світ

Мстислава Чернова та Сергія Лозницю запросили до Американської кіноакадемії

Українських кінорежисерів Мстислава Чернова та Сергія Лозницю запросили вступити до американської Академії кінематографічних мистецтв і науки. Загалом цього року до організації приєднаються 487 нових членів – акторів, режисерів, кастинг-директорів, дизайнерів, музикантів, письменників та інших.

Чернова і Лозницю запросили вступити до Американської кіноакадемії

Американська Академія кінематографічних мистецтв і науки відома своєю щорічною премією Оскар. Вибір членів заснований на професійній кваліфікації з постійним прагненням до представництва, інклюзивності та рівності. Цього року серед запрошених 71 номінант на премію, зокрема 19 лауреатів. Про це йдеться на сайті Академії.

– Ми дуже раді вітати цього року нових членів Академії. Ці надзвичайно талановиті професіонали з усього світу справили значний вплив на наше кінематографічне співтовариство, – заявили генеральний директор Академії Білл Крамер і президент Академії Джанет Янг.

Мстислав Чернов і Сергій Лозниця вказані в переліку документалістів. Перший створив фільм 20 днів у Маріуполі, який приніс Україні дебютний Оскар. Другого відзначили за фільми Бабин Яр. Контекст і Пан Ландсбергіс.

Зараз дивляться

Тепер вони зможуть голосувати наступного року на 97-й церемонії вручення Оскара.

Загалом перелік містить у собі 19 категорій із 487 людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-26 16:14:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин