Суспільне мовлення

Закарпатські поліцейські на Львівщині затримали двох раніше судимих чоловіків, яких підозрюють у пограбуванні ужгородців

У селі на Львівщині закарпатські поліцейські затримали двох раніше судимих чоловіків, яких підозрюють у пограбуванні ужгородців. Про це Суспільному повідомила речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан. За її словами, підозрюваних доставили на територію Закарпатської області та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

4 липня до поліції звернувся ужгородець та повідомив, що з його квартири зникли прикраси та майже 25 тисяч доларів. Оперативники розпочали розслідування та помітили схожість із крадіжкою, яка сталася на початку червня 2023 року. Тоді невідомі проникли у квартиру, коли в ній не було власників, і викрали цінні речі, 36 тисяч гривень та 6 тисяч доларів.

Закарпатські поліцейські встановили особи підозрюваних. Ними виявилися 45 та 42-річні жителі Львівської області. Останній — уродженець РФ. Чоловіки вже були судимі за майнові злочини.

“Оперативники зафіксували рух даних осіб неподалік будинків потерпілих за день до вчинення злочинів та в той самий день. Для конспірації фігуранти рухалися на відстані один від одного.Одразу після вчинення крадіжки підозрювані покидали межі регіону потягом, спеціально не використовуючи автомобілі”, — розповіла речниця.

У селі на Львівщині затримали двох раніше судимих чоловіків за пограбування ужгородців. Фото: Поліція Закарпатської області/Facebook

Вранці 5 липня обох підозрюваних закарпатські правоохоронці затримали в одному із сіл Львівщини. Під час обшуку в їх помешканні слідчі вилучили викрадені гроші та цінні речі, що належать ужгородцям. Також поліцейські вилучили відмички до дверних замків та одяг, в якому підозрювані обкрадали помешкання.

Гроші та речі, які вилучили поліцейські із помешкання підозрюваних

Гроші та речі, які вилучили закарпатські поліцейські із помешкання підозрюваних. Фото: Поліція Закарпатської області/Facebook

Чоловіків доставили на територію Закарпатської області та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, у поліції відкрили кримінальне провадження. Затриманим повідомили про підозру.

Наразі правоохоронці продовжують перевірку на причетність підозрюваних до вчинення крадіжок на території Закарпаття та інших регіонів України. За скоєне затриманим може загрожувати від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram


Джерело: Суспільне мовлення України