Суспільне мовлення

Загроза ракетного удару з Білорусі та відключення світла: як минула доба на Львівщині

​​Учора, 20 листопада, на Львівщині один раз лунали сирени системи оповіщення. О 09:15 була загроза удару крилатими ракетами з Білорусі. Небезпека не справдилася. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За добу до Львова із зони бойових дій двома евакуаційними потягами приїхали ще 58 людей. До Перемишля зі Львівщини вирушили 530 переселенців.

Через пункти пропуску у Львівській області з України за добу виїхали 17 тисяч 319 людей. На в’їзд оформили 20 тисяч 342 людини. З них 19 тисяч 486 — українці.

Поліція області опрацювала 1045 звернень щодо підозрілих осіб та об’єктів.

Сьогодні, 21 листопада, в області триватимуть планові відключення електроенергії. Дізнатися групу відключень можна на сайті “Львівобленерго” за посиланням. При цьому світло можуть не вимикати в тих будинках, які є на лінії електропередачі з важливими об’єктами.

“Чому виключають світло не в усіх? Якщо на лінії електропередачі є об’єкти критичної інфраструктури, медичні заклади, то, швидше за все, відключень там не буде. Причина зрозуміла – не можна залишити без живлення важливі для життя області об’єкти. Відповідно – електроенергія буде і в частини споживачів, які підключені до цієї лінії”, — каже Максим Козицький.

Додаткових аварійних відключень наразі не планують.

Читайте також

На Львівщині 21 листопада застосовуватимуть планові відключення електроенергії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові з будинків можуть падати сніг та бурульки: як вберегтися


Джерело: Суспільне мовлення України