Суспільне мовлення

За рік на Львівщині оголошували повітряну тривогу понад 280 разів

Від початку повномасштабної війни повітряну тривогу на Львівщині оголошували 282 рази. Загалом вона тривала понад 316 годин або 13 діб. Про це повідомили на Telegram-каналі Департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА.

В середньому одна повітряна тривога тривала 1 годину та 7 хвилин.

“До початку повномасштабних бойових дій сирени зазвичай включали лише з метою перевірки по п’ять хвилин чотири рази на рік. Але “завдячуючи” нашому ворогу з 24 лютого минулого року сирени сповіщали населення про небезпеку та про те, що вона минула, 564 рази. При цьому загальна тривалість повітряних тривог становить 316 годин 42 хвилини”, — йдеться у повідомленні.

У Департаменті з питань цивільного захисту зазначають, до повномасштабної війни на Львівщині було 158 старих електромеханічних сирен, а також поодинокі зразки нових блоків оповіщення. Станом на сьогодні, через рік, в області є 945 різноманітних розумних електронних сирен, блоків гучномовного оповіщення, електронних блоків управління, стаціонарних систем, автономних систем та гучномовців. При цьому у 2023 році системи оповіщення планують модернізувати ще у 33 громадах області.

Читайте також

Близько 150 тисяч внутрішньо переміщених українців досі мешкають у Львові

Від львівського вокзалу до кордону: спогади про початок повномасштабного вторгнення

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Переселенці, виїзд за кордон та безпека в регіоні. Інтерв’ю з начальником Львівської ОВА


Джерело: Суспільне мовлення України