Суспільне мовлення

За місяць — понад 700 гостей. Агенції відновлюють туристичні поїздки до Львова

Агенції відновлюють туристичні поїздки до Львова. Впродовж останніх 30 днів у місті було 743 гостя, з них 48 приїхали з-за кордону. Зокрема, на вихідних відбулась одноденна туристична подорож з Польщі. У Центрі туристичної інформації Львова туристам розповіли про правила поведінки в місті в умовах воєнного стану та укриття.

Альона – туристка із Дніпра. Жінка приїхала до Львова на два дні. Далі планує вирушити в Карпати.

“Мені здається, зараз в Україні ніде немає безпечного місця, а до Львова приїхали, бо хотілось поглянути на щось прекрасне. Знаєте, як у довоєнні часи. Ми до Львова часто приїжджали на вихідні і у відпустку погуляти. Зараз також дуже хотілось, щоб було як раніше”, — каже Альона Азарова.

Туристка з Дніпра Альона Азарова. Суспільне Львів

До Львова приїжджають не тільки українські туристи, а й мешканці інших країн. На вихідних відбулась організована мандрівка польського туристичного бюро.

“Ми з 2000-х років організовуємо такі поїздки до Львова і по всій Україні. Ми – відомий туроператор і розташовані за 100 км від Львова. Ми роками возили туристів сюди. І зараз є люди, які хочуть поїхати знову, бо вони захоплюються містом, атмосферою, культурними подіями і запитували нас: “Коли? Коли? Коли можна буде поїхати?” І зрештою ми вирішили, що далі будемо організовувати подорожі не тільки до Львова, а вже маємо запит на Трускавець”, — каже власник польського туристичного бюро Анджей Кудліцкі.

Центр Львова

Центр Львова. Суспільне Львів

За даними Центру туристичної інформації, у Львові з 17 вересня до 17 жовтня місто відвідали 743 туристи, з них 48 приїхали з-за кордону.

“Основне завдання Центру туристичної інформації – це проінформувати про безпеку і про правила поведінки у місті. Проінформувати про такі, вже б здавалося звичні для нас, речі. Про те, що не можна бути без пропуску спеціального під час комендантської години. Про те що не можна фотографувати на блокпостах та інші критичні об’єкти цивільної інфраструктури, навіть ратушу нашу львівську, яку завжди всі люблять фотографувати, бо вона є дуже красивою, на жаль, зараз не можна”, — каже працівниця Центру туристичної інформації Марта Сапило.

Центр туристичної інформації

Центр туристичної інформації. Суспільне Львів

Також туристам розповідають про найближчі укриття та співпрацюють з готельєрами.

“Ми просимо всіх пройти в укриття, яке знаходиться в підвальному приміщенні готелю, воно є сертифікованим. Також ми попереджуємо відвідувачів ресторану. Ресторан одразу припиняє свою діяльність, коли починається тривога”, — каже генеральний директор мережі готелів Микола Тумановський.

На наступних вихідних вже запланована наступна поїздка для туристів з Польщі до Львова.

Центр Львова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Центр Львова. Суспільне Львів

Чотири ресторани McDonald’s відновили роботу у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України