Суспільне мовлення

З 16 жовтня у Львові стартує опалювальний сезон

З понеділка, 16 жовтня, через похолодання у Львові розпочнеться опалювальний сезон для населення та бюджетних установ. Будинки та об’єкти теплопостачання вже готові до подачі тепла.

Як повідомили у міському департаменті житлового господарства та інфраструктури, мешканці самі можуть вирішувати брати подане тепло чи ні.

“Станом на сьогодні будинки готові до подачі тепла, акти готовності підписані, система заповнена водою, проведена повірка лічильників. Проведені також роботи на інженерних мережах внутрішньобудинкової системи. Завдання “Львівтеплоенерго” і “Залізничнетеплоенерго” — це подати тепло до будинків. Натомість мешканці, які є власниками будинків, самі вирішують, брати це тепло чи ні”, — каже директор департаменту Орест Тимчишин.

Якщо після початку опалювального сезону в будинку все ще холодно, тепловики рекомендують насамперед звернутися до балансоутримувача і з’ясувати причину відсутності опалення.

“Також, якщо в одній кімнаті батарея гріє, а в іншій ні – теж потрібно звертатися до балансоутримувача, адже тепло до будинку подається, відтак проблеми є у внутрішньобудинковій системі опалення”, — йдеться у повідомленні.

Через можливі атаки РФ по об’єктам критичної інфраструктури мешканцям нагадують про альтернативи центральному опаленню.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Якщо в грудні, січні чи лютому певний час не буде централізованого опалення, то всі мають розуміти, які є альтернативні варіанти. Так півтори тисячі наших будинків мають укриття і там є пічки, є дрова. Але, я б хотів, щоб кожен подумав, де родина має бути, якщо буде нестандартна ситуація” — додає мер Львова Андрій Садовий.


Джерело: Суспільне мовлення України