Суспільне мовлення

З 14 листопада у Львові планують розпочати опалювальний сезон для мешканців

З понеділка, 14 листопада, у Львові планують розпочати опалювальний сезон для населення. Про це повідомив директор міського департаменту житлового господарства та інфраструктури Львова Олександр Одинець.

При цьому зважатимуть на погодні умови.

“Ми постійно моніторимо температуру зовнішнього повітря та отримуємо дані від Гідрометцентру. Також моніторимо звернення мешканців на Гарячу лінію з цього приводу. Попередньо плануємо подавати опалення в житлові будинки з понеділка, 14 листопада. Якщо необхідно буде швидше подати тепло, то ми готові. Але всім нагадуємо, що ми живемо в часи агресії і ресурс треба економити”, — каже Олександр Одинець.

Директор міського департаменту житлового господарства та інфраструктури зазначає, під час підготовки до опалювального сезону у Львові замінили 6 км теплових мереж. А також провели ремонт у котельнях, реконструкцію котлів на ТЕЦ-1 та обстежили системи опалення.

“Розуміючи час в якому живемо, окрім стандартних заходів, які здійснюємо щороку, підготували нестандартні речі, які дозволять функціонувати місту в разі руйнування об’єктів критичної інфраструктури”, — каже Олександр Одинець.

За його словами, якщо в місті не буде газу та електроенергії, обігрів мешканцям забезпечать за допомогою буржуйок. Їх вже встановили в близько 700 будинкових укриттях та школах. Також розглядають варіант перевести деякі освітні та медзаклади на обігрів твердим паливом.

Читайте також

На Львівщині у чотирьох громадах розпочався опалювальний сезон

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Опалювальний сезон для бюджетних установ стартував у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України