Суспільне мовлення

Є запас ліків, води та Wi-Fi роутер: пункт незламності у селі на Львівщині

На Львівщині розгорнули 246 пунктів незламності. За словами директора обласного департаменту з питань цивільного захисту Ігоря Туза, більше відвідувачів є у містах. Про те, як облаштували пункти незламності у селах і чи готові місцеві мешканці до блекауту дізнавалося Суспільне.

Один із пунктів незламності діє у селі Кам’янобрід, що належить до Новояворівської територіальної громади. Мешкає у цьому селі Володимир Пирій. Чоловік розповідає, що до блекауту готовий. Придбав дрова, щоб за потреби опалювати будинок.

“Можна, якщо купити свічки, муку, макарони, гречку, можна вижити. Криниці в нас є, є де води набрати, в разі чого, та й все. Дрова заготовляємо та палимо, готуємося”, — каже Володимир Пирій.

Володимир Пирій. Суспільне Львів

У Кам’яноброді проживає близько півтори тисячі людей. Будинки газифіковані та є водопостачання.

У селі також є пункт незламності, його облаштували в укритті місцевої школи. Підвальне приміщення відремонтували. Є запас, ліків, води та їжі. Працює Wi-Fi роутер.

Є запас ліків, води та Wi-Fi роутер: пункт незламності у селі на Львівщині

Є запас ліків, води та Wi-Fi роутер: пункт незламності у селі на Львівщині. Суспільне Львів

“Тут не такий наплив людей, але при потребі, якщо буде по тижнях вимикатися світло, я думаю, що цей пункт повноцінно запрацює. Наша влада забезпечила нас потужним генератором, який знаходиться в котельні, ми можемо давати і тепло, так, як нас є котельня на тверде паливо, і тут буде і тепло, і світло”, — каже директор школи Василь Дида.

На Львівщині розгорнули 246 пунктів незламності, адреси є на сайті. На карті також відзначені автозаправки, аптеки, відділення пошти та заклади харчування, які працюють на генераторах.

“На сьогодні ми маємо відключення по графіку, інколи аварійне, але все одно в області ми ще забезпечені відповідною електроенергією і в нас такого дискомфорту, що стосується обігріву людей немає. Ми виїжджали з департаменту, об’їжджали декілька районів, і нічний час, денний час, людей небагато”, — каже директор обласного департаменту цивільного захисту Ігор Туз.

Також в області обрали близько 600 адрес, де можна розмістити пункти незламності за потреби.

Читайте також

У чатбот City Helper додали інформацію про Пункти Незламності та заклади з генераторами

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Пункти обігріву: як працюють на Львівщині


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин