Суспільне мовлення

“Є все найнеобхідніше”: у Новояворівську на Львівщині облаштували пункт обігріву

У Новояворівську, що на Львівщині, облаштували пункт обігріву. Він розташований у приміщенні волонтерського центру. Це один із 400 пунктів обігріву, який планують розгорнути на Львівщині.

Пункт обігріву у Новояворівську відкритий цілодобово. Він розташований неподалік міської ради. У цьому пункті можуть розміститися близько півсотні людей, каже голова громади.

“Це дуже вдалий пункт обігріву, ми вирішили отут обладнати. Ми там зверху поставили генератор. Тут є крісла, є чайник, чай, вода. І воно в принципі місце в центрі. Хтось може собі їхати дорогою, зупинитися і зайти сюди”, — каже голова Новояворівської ТГ Володимир Мацелюх.

“Є все найнеобхідніше”: у Новояворівську на Львівщині облаштували пункт обігріву. Суспільне Львів

У пункті обігріву є найнеобхідніше — термоси, гарячі напої, обігрівачі і навіть візок для маломобільних людей.

“Тут ще плитка є, де можна включити газовий балончик, якщо навіть вже генератор закінчиться, то будуть балончики, зробити якийсь чай чи просто окропу зробити. Є мікрохвильовка, але звичайно, що вона на електрику”, — розповідають у пункті обігріву.

У Новояворівській громаді пунктів обігріву буде декілька.

"Є все найнеобхідніше": у Новояворівську на Львівщині облаштували пункт обігріву

У Новояворівську на Львівщині облаштували пункт обігріву. Суспільне Львів

Загалом на Львівщині визначили 400 місць, де планують розгорнути такі пункти. Наразі пункти обігріву відкривають в об’єктах соціальної інфраструктури. Та за потреби працівники ДСНС також зможуть розгорнути мобільні пункти обігріву у наметах.

“Вказаний стаціонарний пункт обігріву повинен виконувати одночасно декілька функцій. Зокрема, це — безпосередньо укриття, обігрів населення, можливість зігрітися, доступ до інтернету. І при необхідності — одержання першої медичної допомоги”, — каже заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

За потреби до облаштування місць для обігріву залучатимуть надзвичайників.

“Буде розгортатися умовно намет, в якому буде резервне джерело живлення. Буде умовно гарячий чай і можливість людям обігрітися, зарядити телефон, якщо не буде доступу до загальної мережі, електромережі”, — начальник головного управління ДСНС Львівщини Юрій Кагітін.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі в області закуповують генератори та намети. Крім того, пункти обігріву планують забезпечити інтернетом.

Що відомо

  • На Львівщині готуються до можливих критичних ситуацій: відсутність електро- та теплопостачання.
  • У такому випадку в області розгорнуть стаціонарні та мобільні пункти обігріву.
  • Область закупила 27 теплових гармат, триває робота з закупівлі генераторів. Розробляють алгоритм щодо інформування людей про наявність і адреси таких пунктів. У разі критичної ситуації, ДСНС розгорне мобільні пункти обігріву.


Джерело: Суспільне мовлення України