Україна і світ

Якщо будуть атаки РФ на АЕС в Україні, ми повинні негайно втрутитися – Дуда

Фото: Getty Images

Світ повинен враховувати можливість нападу Росії на атомні електростанції на території України. Якщо це станеться, тоді потрібно негайно втрутитися.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, коментуючи слова президента України Володимира Зеленського про загрозу атак на наші АЕС, повідомляє Polska Agencja Prasowa.

Плани РФ атакувати АЕС в Україні

Під час виступу на Генеральній асамблеї ООН президент Володимир Зеленський заявив, що Росія планує атаки на українські АЕС та хоче відключити ці об’єкти від національної енергомережі.

– Якщо Росія спричинить ядерну катастрофу на одній з наших АЕС, радіація не подолає державних кордонів. На жаль, руйнівні наслідки можуть відчути різні країни, – попередив президент України.

Журналісти запитали про слова Володимира Зеленського в президента Польщі, який перебуває з кількаденним візитом у США. Анджей Дуда нагадав, що раніше Росія атакувала Запорізьку і частини Чорнобильської АЕС.

За його словами, Польща та весь світ має негайно втрутитися в разі атак на інші українські електростанції.

– Є ризик атак на інші електростанції – Рівненську чи Хмельницьку. Ми повинні це враховувати. Якщо будуть атаки, ми повинні будемо негайно втрутитися і викликати експертів, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

З березня 2022 року Запорізьку атомну електростанцію контролюють російські війська. Раніше Чорнобильська АЕС також перебувала під окупацією армії РФ протягом 35 днів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-26 00:25:12