Україна і світ

Яке сьогодні свято – 12 серпня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

У понеділок, 12 серпня, відзначається Міжнародний день молоді, День молоді в Україні, День середньої дитини, Всесвітній день слонів та День вінілових платівок.

Православна церква сьогодні вшануває пам’ять святих мучеників Фотія і Аникити.

Яке сьогодні свято – 12 серпня 2024 року

12 серпня (25 серпня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті святих мучеників Фотія і Аникити. Вони жили в Нікомідії та проповідували християнську віру. Аникита був військовим сановником, а Фотій – його племінником.

Зараз дивляться

Святі викрили імператора Діоклетіана, який переслідував християн. За це розгніваний правитель наказав схопити та мучити Аникиту, він дивом вижив від вогню, левів та інших катувань. Фотій підтримував свого дядька і також зазнав мук за віру у Христа. Зрештою обох мучеників стратили, але їхні тіла залишилися неушкодженими.

Який сьогодні, 12 серпня 2024, день в Україні

В Україні 12 серпня відзначають День молоді. Раніше подія припадала на останню неділю червня, але указом президента Володимира Зеленського від 28 липня 2021 року дату було змінено, щоб синхронізувати її з Міжнародним днем молоді.

Свято встановлене на підтримку “прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи”.

Хто святкує день ангела 12 серпня

Іменини сьогодні святкують Олександр, Олексій, Антон, Аркадій, Василь, В’ячеслав, Герман, Дмитро, Юхим, Іван, Ілля, Леонід, Матвій, Михайло, Микола, Петро, Сергій, Степан, Федір та Яків.

Що не можна робити 12 серпня 2024 року

Цього дня заборонено сперечатися на підвищених тонах – негатив повернеться до вас сторицею. Сьогодні не варто планувати важливі справи, краще дочекатися наступного тижня.

Не можна відмовляти, якщо хтось просить про допомогу. Також 12 серпня забоонено свататися – дівчина може відмовити або виникнуть проблеми під час організації весілля.

Що можна робити сьогодні

Сьогодні можна помолитися святим Аникиті та Фотію. Їх просять про одуження, зміцнення здоров’я рідних.

Цього дня селяни починали сіяти озимі культури, прибирали в коморах, ремонтували обладнання для городу. Також 12 серпня можна збирати обліпиху і заготовлювати її на зиму.

Народні прикмети на 12 серпня 2024

  • Багато роси – тиждень буде теплий.
  • Похмура погода – бабине літо буде коротким.
  • Над лісом стоїть туман – чекайте на дощ.
  • Перші заморозки та іній – буде щедрий урожай озимих, цибулі та часнику.
  • На небі видно молодий місяць – до сильного вітру.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 05:36:04