Україна і світ

Яка речовина є найкращим замінником цукру – дослідження

Китайські науковці з’ясували, як мозок реагує на солодкі речовини та виявили найкорисніший замінник цукру. Результати цього дослідження були опубліковані в Neuroscience Research.

Вплив замінників цукру

Сьогодні чимало людей надають перевагу не цукру, а натуральним підсолоджувачам, які не впливають на зайву вагу та не викликають проблем зі здоров’ям.

Науковці вирішити дослідити нейронні процеси, які відбуваються з мозку, чи може він відрізнити цукор від інших солодких речовин. З цією метою вони провели експеримент на мишах.

Зараз дивляться

Тварин годували різними речовинами протягом шести тижнів: першій групі давали суміш підсолоджувачів, тоді як іншим – велику кількість цукру, стевії, ксиліту, гліциризину або могрозиду відповідно.

Метод флуоресценції

Вчені реєстрували активність нейронів у мозку мишей у режимі реального часу, використовуючи флуоресцентне зображення кальцію. Цей експериментальний метод дозволяє відстежувати зміни рівня кальцію в клітинах, що своєю чергою демонструє алгоритм їхньої  активності.

За результатами експерименту було виявлено, що серед інших цукрозамінників стевія є найбільш корисною речовиною для мозку.

Це дослідження може надихнути нейробіологів на подальші експерименти з вивчення властивостей стевії, а виробників продуктів – змінити склад продуктів харчування та напоїв, щоб зменшити кількість калорій.

Джерело: Medicalxpress

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-30 19:05:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин