Україна і світ

Як зберігати полуницю, щоб вона була якомога довше свіжою

Полуниця дуже смачна та корисна для здоров’я. У сезон хочеться вдосталь насолодитися ароматною ягодою, але куплений продукт швидко псується.

Як зберігати полуницю, щоб вона не псувалася і якнайдовше залишалася свіжою. Читайте корисні поради та способи зберігання полуниці – на Фактах ICTV.

У чому користь полуниці

Полуницю називають ягодою краси. І не даремно, адже в 150 г міститься 500% денної потреби в кремнії. Саме він стимулює вироблення колагену, який підтримує пружність шкіри й не допускає появи зморшок. Також у полуниці багато біотину. Цей вітамін захищає шкіру від висипань, підтримує здоров’я волосся та нігтів.

Зараз дивляться

Ароматна, смачна полуниця багата на вітамін С, антиоксиданти та різні поліфеноли, які мають позитивний вплив на здоров’я та самопочуття.

Ягода підтримує імунітет, оскільки має велику кількість вітаміну С, зменшує запалення, покращує рівень холестерину та може допомогти захиститися від раку. Перевагою полуниць є те, що їх можна вживати у разі діабету, оскільки вони мають помірний глікемічний індекс (32).

Що вже й казати про її використання в кулінарії. Полуниця надзвичайно універсальна ягода, тому слугує чудовим доповненням до салатів, каш, йогуртів, десертів тощо.

Проте в цього продукту є один недолік – вона примхлива і швидко псується. Як же зберегти полуницю свіжою якомога довше – розкриваємо секрети.

Фото: Рixabay

Зберігання полуниці: найкращі способи

Розпочався сезон полуниці, але він швидко минає. Саме тому хочеться зберегти ягоду свіжою якомога довше. Якщо дотримуватися певних правил зберігання, полуниця пролежить у холодильнику протягом тижня і не зіпсується.

Як зберігати полуницю в холодильнику

  • Якщо ви не плануєте з’їсти ягоди одразу, то не мийте їх, а покладіть в один шар у чистий контейнер, застелений паперовим рушником. Існує думка, що найдовше полуниця зберігається в скляній тарі. У такий спосіб полуниця може пролежати в холодильнику до трьох днів. Також можна перекласти кожен шар полуниці серветками. Папір захистить ягоди від швидкого псування.
  • Продовжити термін зберігання полуниці можна, якщо з’єднати оцет із водою в пропорціях 1:5. Для цього ягоди необхідно занурити в розчин, потримати кілька хвилин, просушити, а після цього покласти в контейнер для зберігання. Оцет допоможе позбутися цвілі та бактерій, що провокують гниття.
  • Полуниця довше залишатиметься свіжою, якщо її зберігати в нижній частині холодильника або у відсіку для овочів та фруктів за температури від 0 до 2 градусів. Водночас не варто щільно закривати ємність, щоб до продукту надходило повітря.

Як зберегти полуницю свіжою без холодильника

Поставте ягоди в прохолодне темне місце. Для зберігання використовуйте дерев’яну або картонну коробку. Ємність обов’язково має бути з дірками для вентиляції. У жодному разі не тримайте ягоди в поліетиленовому пакеті, бо вони швидко згниють.

Якщо у вас дуже багато полуниці або попередні способи вам не підходять, спробуйте перетерти ягоди із цукром або заморозьте їх у морозильній камері.

Як зберегти полуницю свіжою: правила, які варто пам’ятати

  • Щоби після покупки полуниця зберігалася якомога довше, вибирайте свіжу ягоду без ознак гниття. Не купуйте м’який, темний, підгнилий продукт. Чашолисток також не має бути зів’ялим. Якщо ви збираєте полуницю на власній ділянці, обирайте стиглу тверду яскраво-червону ягоду.
  • Не мийте ягоди перед зберіганням. Якщо полуниця волога, підсушіть її, а вже потім викладайте в контейнер та відправляйте в холодильник.
  • Перед зберіганням необхідно перебрати полуницю та видалити зіпсовані й підгнилі ягоди, щоби через них не зіпсувалися інші.
  • Підбирайте правильну ємність. Тара має мати отвори для вентиляції, щоби полуниця могла дихати. Також не варто щільно викладати в контейнер.
  • Зберігайте ягоди в спеціальному місці в холодильнику.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-21 15:05:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин