Україна і світ

розвідка Британії назвала наступну оперативну ціль армії РФ

Попри те, що армія РФ підвищила активність на Харківському напрямку, інтенсивність атак окупаційних військ на сході України залишається високою. Зокрема Покровськ Донецької області можливо є наступною оперативною ціллю ЗС РФ.

Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Великої Британії.

Покровськ – наступна оперативна ціль армії РФ

– Російські війська продовжують зосереджувати свої оперативні зусилля на напрямку на північний захід від Авдіївки, здійснюючи атаки на широкому фронті по обидва боки траси Е50, – кажуть у розвідці.

Зараз дивляться

Саме тут, за її даними, за останні 72 години РФ, ймовірно, здобула низку невеликих тактичних перемог, хоча й великою ціною.

У розвідці зауважили, що траса Е50 є основною лінією зв’язку між окупованим Росією Донецьком та підконтрольним Україні містом Покровськ, що розташоване приблизно в 30 км від нинішньої лінії фронту, але, ймовірно, “є російською оперативною ціллю”.

– Російські атаки в цьому напрямку, ймовірно, спрямовані на те, щоб створити помітну перешкоду і розділити українські сили, – мовиться у зведенні.

Ситуація на Покровському напрямку 21 травня

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 21 травня на Покровському напрямку ситуація справді найгарячіша – з початку доби ворог 11 разів намагався атакувати позиції Сил оборони.

У зведенні уточнюється, що окупанти продовжують наступати в напрямках населених пунктів Євгенівка, Сокіл, Новоселівка Перша, Сєвєрне та Нетайлове, на одній із ділянок вживаються заходи для стабілізації обстановки.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 818-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-21 14:54:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин