Україна і світ

Як набиратимуть Український легіон і як там вестимуть підготовку – пояснення Міноборони Польщі

Фото: Міноборони

Польща не має відношення до пошуку українців, які долучаться до так званого Українського легіону, який буде проходити підготовку на території країни.

Про це в ефірі Польського радіо заявив заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський.

Він зауважив, що двостороння безпекова угода, що передбачає підготовку Українського легіону в Польщі, не містить жодних додаткових зобов’язань для Варшави. Серед іншого, легіон – це добровільне формування.

Зараз дивляться

– Польська держава не бере жодної участі у цьому процесі, бо не може, згідно із законом. Тому набір відбуватиметься за допомогою українських консульських установ, – говорить він.

Підготовка Українського легіону

Заступник голови Міноборони Польщі зауважив, що добровольці, які вступлять до легіону, будуть “призвані до української армії за українськими правилами в українських консульських установах”, а на польській землі “пройдуть базовий вишкіл, який забезпечить польська армія”.

– Обов’язки, з погляду оснащення, будуть чітко розподілені між тим, що пропонує польська сторона, і тим, що гарантує українська сторона, – пояснив Залевський.

Після навчання солдати з Українського легіону поїдуть в Україну “і там, відповідно до українського законодавства і відповідно до завдань, які вони отримають, будуть нести військову службу на передовій”.

До того ж, за словами Залевського, добровольці після проходження військової служби “матимуть право на повернення туди, звідки вони виїхали, туди, де вони залишили свої сім’ї”.

Нагадаємо, що Україна та Польща підписали угоду про гарантії безпеки, згідно з якою передбачається створення в Польщі добровольчого легіону з можливою участю іноземців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-19 21:08:06