Україна і світ

Як мити машину восени: правила догляду за авто


Осінь – це пора року, коли автомобіль особливо потребує ретельного миття. Листя, бруд, реагенти з доріг – усе це осідає на кузові та може пошкодити лакофарбове покриття.

Факти ICTV розбиралися, як мити машину восени і як часто це потрібно робити.

Навіщо та як правильно мити машину восени

Опале листя затримує вологу і сприяє появі корозії, а осінній бруд містить абразивні частинки, які можуть подряпати лакофарбове покриття.

Сіль та інші реагенти, що використовуються для боротьби з ожеледицею, роз’їдають метал і пошкоджують гумові ущільнювачі.

Як правильно мити машину восени, інструкція:

  • За допомогою струменя води змийте великі частинки бруду, листя і комах. Ні в якому разі на початку не потрібно терти машину. Річ у тім, що на ній є бруд, який може подряпати лакофарбове покриття. Тому для початку необхідно змити весь бруд і тільки потім наносити мийні речовини.
  • Використовуйте спеціальний автошампунь і м’яку губку. Рухайтеся зверху вниз, щоби бруд не стікав на вже очищені ділянки. Змийте весь шампунь чистою водою.
  • Використовуйте окрему щітку для коліс і ретельно промийте їх. Використовуйте тканину з мікрофібри, щоб акуратно витерти весь кузов. Особливу увагу приділіть дверним отворам, дзеркалам та іншим важкодоступним місцям.
  • Нанесіть спеціальний засіб для догляду за гумою на ущільнювачі.

Як часто потрібно мити машину восени

Якщо ви щодня їздите на роботу, то машина буде бруднитися частіше, ніж якщо ви користуєтеся нею тільки у вихідні. У дощову і сльотаву погоду автомобіль забруднюється швидше.

Якщо на дорогах активно використовують реагенти проти ожеледиці, то мийка буде потрібна частіше.

Мінімум один раз на два тижні – це оптимальна частота для підтримки автомобіля в чистоті.

Якщо машина сильно забруднена, ви їздили по калюжах, десь у лісовій місцевості, то її потрібно мити відразу ж. Не відкладайте, адже що довше цей бруд буде на поверхні машини, то вища ймовірність, що можуть з’явитися ділянки з корозією, особливо якщо авто досить старе.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо справа наближається до зими, а синоптики прогнозують заморозки, найкраще вимити авто. Ретельне миття перед зимою допоможе захистити лакофарбове покриття від агресивного середовища.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 10:03:12