Україна і світ

Робила фіктивні довідки: у Житомирі в лікарки вилучили понад 4,4 млн грн

Фото: Нацполіція

У Житомирі поліція вилучила понад 4,4 млн грн під час обшуків у лікарки, яка підозрюється в участі у схемі ухилення від мобілізації.

За даними правоохоронців, жінка допомагала військовозобов’язаним чоловікам отримувати фіктивні групи інвалідності, видаючи підроблені медичні висновки.

Лікарку підозрюють у видачі фіктивних медичних висновків

Низка чоловіків призивного віку отримали фіктивні результати магнітно-резонансної томографії (МРТ), хоча фактично не проходили обстеження.

Ці документи були підготовлені 56-річною лікаркою одного з діагностичних центрів і стали основою для визначення у пацієнтів хвороб, пов’язаних з інвалідністю.

Слідчі разом з оперативниками поліції провели обшуки, зокрема за місцем проживання цієї жінки. Під час обшуків, які відбулися вдома у підозрюваної, правоохоронці вилучили $80 тис. та понад €23 тис., а також техніку (ноутбук, мобільний телефон та оптичні носії інформації) та інші ймовірні докази злочинної діяльності.

Фото: Поліція Житомирської області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дії лікарки кваліфікують за статтею 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу від 750 до 1 000 неоподаткових мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 11:55:35