Україна і світ

Очікується підписання двосторонніх документів: Шмигаль сьогодні зустрічається з Фіцо

Фото: Урядовий портал

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та глава уряду Словаччини Роберт Фіцо 7 жовтня проведуть другі міжурядові консультації.

Про це повідомив сам глава уряду України та оголосив порядок денний переговорів.

Міжурядові консультації Шмигаля і Фіцо 7 жовтня: порядок денний

– Зосередимося на обговоренні дорожньої карти – плану спільних заходів, який підписали під час нашого першого засідання (відбулося 24 січня в Ужгороді, – Ред.). Це, зокрема, співпраця в інфраструктурних проєктах, економіці та енергетичній безпеці. Значна частина імпорту електроенергії до України йде зі Словаччини, яка ніколи не відмовляла в допомозі, – наголосив Шмигаль.

Окрім того, під час міжурядових консультацій йтиметься про посилення підтримки Мирного плану президента Володимира Зеленського та членства України в ЄС, а також розмінування українських територій, гуманітарну підтримку та відновлення країни.

– Продовжуємо тісно співпрацювати у сфері оборонних закупівель. Очікуємо на підписання двосторонніх документів між Україною та Словаччиною як продовження нашої політики “нового прагматизму”, – додав глава уряду.

Шмигаль ще наприкінці липня анонсував чергову міжурядову зустріч Україна-Словаччина в жовтні, висловивши сподівання на “конструктивний, прагматичний діалог” між країнами.

А прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо напередодні зробив чергову скандальну заяву, наголосивши, що він він всіляко блокуватиме вступ України до НАТО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На його думку, приєднання України до блоку може призвести до Третьої світової війни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 12:31:23