Україна і світ

Нідерланди інвестують 400 млн євро у розробку дронів для України

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс під час візиту до Харкова та Києва оголосив про новий етап підтримки України, в рамках якого буде виділено 400 мільйонів євро на розробку дронів.

Про це повідомило Міністерство оборони Нідерландів.

План передбачає спільну роботу Нідерландів та України над створенням та прискореним виробництвом сучасних безпілотників для розвідки, оборони та атак.

Процес розробки охопить усі середовища бойових дій: повітря, сушу та море, а майже половина виробничих потужностей розташовуватиметься в Нідерландах.

«Ми прагнемо якнайшвидшого тестування та масштабування успішних прототипів, адже на швидко мінливому полі бою дрони можуть грати вирішальне значення», — зазначив Рубен Брекельманс.

Нідерланди продовжують передавати Україні військову допомогу, включаючи вже поставлені перші з 24 винищувачів F-16, а також забезпечують підтримку у вигляді запасних частин та боєприпасів для систем Patriot та танків Leopard.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Міністри оборони України та Нідерландів обговорили навчання екіпажів F-16 і поставки озброєння.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-10-07 14:18:34