Україна і світ

У Верховній Раді обмежать використання Telegram: які зміни впроваджують

Фото: Depositphotos, Unsplash

У Верховній Раді обмежать використання застосунку Telegram за рекомендацією Ради з питань національної безпеки та оборони (РНБО).

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин у соціальній мережі Facebook.

У ВР обмежать використання Telegram

Нардеп повідомив, що отримав розпорядження від апарату ВР з новими положеннями про роботу Telegram в локальній мережі парламенту.

Заходи безпеки, які впроваджуватися:

  • обов’язкова двофакторна авторизація та скасування синхронізації контактів. Необхідно блокувати доступ до комп’ютера, якщо залишаєте його без нагляду, аби сторонні особи не змогли отримати доступ до вашого акаунта;
  • заборона передачі даних, які використовуються в роботі та службова комунікація в Telegram;
  • заборона встановлювати і користуватися клієнтом Telegram на службових комп’ютерах або особистих комп’ютерах, які використовуються в службовій діяльності;
  • блокування роботи месенджера відбувається за допомогою технічних та програмних засобів, несанкціоновані спроби підключення до сервісу будуть фіксуватися.

На думку Юрчишина, такі заходи безпеки цілком логічні.

— На жаль, уже були приклади, коли сторонні особи отримували дані держпрацівників через Telegram, яким користувалися на робочих пристроях. Чи створювали фейки. Цим розпорядженням ми мінімізуємо ризики, — заявив Юрчишин.

Він підкреслив, що це розпорядження стосується саме працівників Верховної Ради та не обмежує використання месенджера в особистих цілях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У вересні Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) вирішив обмежити використання месенджера Telegram в органах державної влади, військових формуваннях та на об’єктах критичної інфраструктури. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 13:44:26