Львівський портал

Словаччина постачатиме електроенергію до України у разі блекауту, – Фіцо

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем заявив, що Словаччина надаватиме Україні аварійні поставки електроенергії у разі блекауту. Про це пише Укрінформ.

Роберт Фіцо сказав, що Словаччина хоче, аби Україна достойно перезимувала. Та при блекауті країна надаватиме аварійні постачання енергії українцям. 

Також він заявив про те, що Словаччина підтримує ідею приєднання України до єдиної енергетичної системи ЄС. 

«На черговому європейському саміті ми хочемо запропонувати системне рішення (для підтримки української енергосистеми – ред.). Розуміємо, що більшість вашої енергосистеми була знищена, але хочемо мати впевненість, що це буде надолужено. У нас є єдиний енергетичний ринок в ЄС, необхідно, щоби він поширювався і на вас», – заявив Фіцо. 

Він також повідомив, що Словаччина готує новий пакет гуманітарної допомоги для України, який включатиме підтримку енергетичної системи України.  

Як повідомляв Львівський портал, дефіцит генерації взимку та відключення світла неминучі, а у найкращому випадку електроенергії не буде до 5 годин на добу. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-07 13:31:22