Львівський портал

У Житомирі вилучили 4,4 млн гривень у лікарки, причетної до схеми ухилення від мобілізації

Правоохоронці вилучили у лікарки одного з медзакладів Житомира 4 млн гривень. Вона видавала підроблені висновки магнітно-резонансної томографії (МРТ) для військовозобов’язаних. Про це повідомили у поліції Житомирщини.

За даними поліції, лікарка видавала підроблені висновки магнітно-резонансної томографії військовозобов’язаним для ухилення від мобілізації.

Зокрема, поліцейські з’ясували, що низка чоловіків призовного віку упродовж кількох останніх років не проходили обстежень МРТ, однак у їх медичній документації наявні такі висновки. 56-річна лікарка одного з діагностичних центрів готувала фіктивні документи, які стали однією з підстав визначення у чоловіків захворювання, що пов’язане з інвалідністю.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання жінки і вилучили 80 тисяч доларів, понад 23 тисячі євро, а також кілька жорстких дисків, оптичні носії інформації, ноутбук, мобільний телефон та інші ймовірні докази протиправної діяльності.

Попередньо справу кваліфікують за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. За це лікарці може загрожувати від 5 до 10 ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

У серпні поліцейські викрили медсестру одного з медзакладів Житомира у хабарництві, пов’язаному з встановленням груп інвалідності для військовослужбовців та військовозобов’язаних. Тоді її затримали у центрі міста під час отримання частини «подяки». Тож нині триває розслідування всієї протиправної схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-07 11:42:11