Україна і світ

Google навчив ШІ захищати Android-смартфони від крадіжки


Компанія Google випустила нові функції для захисту смартфонів з Android. Про нововведення ще розповіли в травні, і вони поступово з’являються на ОС корпорації.

Google поліпшила захист Android-смартфонів

Так, уже дві з трьох обіцяних функцій доступні на топовому Xiaomi 14T Pro, оснащеному найновішим Android. Перша технологія – це блокування після виявлення крадіжки Theft Detection Lock. Штучний інтелект зможе заблокувати пристрій, якщо зафіксує підозрілі дії. Наприклад, якщо хтось вихопить у вас телефон із рук.

Друга функція отримала назву Offline Device Lock. Вона блокує екран гаджета, якщо він перебуває в автономному режимі тривалий час. Так чинять злодії, які не хочуть, щоб смартфон розкрив своє місце розташування.

 

Допис від @mishaal_rahman
Переглянути в Threads

 

Технологія Remote Lock дає змогу блокувати телефон, використовуючи лише номер телефону.

І хоча новинки підтримують всі пристрої під управлінням Android 10 або новіше ОС, на більшості смартфонів функція поки що недоступна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

І поки Google покращує роботу актуальних моделей на Android, Apple готується випустити новий iPhone SE. Смартфон покажуть публіці вже на початку 2025 року, і він позбудеться кнопки під екраном, отримавши корпус від більш сучасної моделі базового iPhone. Востаннє лінійку оновлювали в березні 2022 року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 09:31:07