Україна і світ

Обмежені тактичні успіхи обертаються для РФ значними втратами бронетехніки – ISW

Фото: Генштаб ЗСУ

Готовність російського військового командування досягти обмежених тактичних успіхів в обмін на значні втрати бронетехніки ставатиме дорожчою, оскільки російські війська в найближчі місяці та роки втратять обмежені запаси зброї та техніки радянських часів. 

Про це інформують аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW проаналізувати втрати бронетехніки РФ 

За даними ISW, російська армія втратила близько 5 дивізій бронетехніки і танків у Покровському районі від початку наступальної операції із захоплення Авдіївки в жовтні 2023 року і під час посилених російських наступальних операцій на заході Донецької області влітку 2024 року. 

Експерти зазначають, що користувач мережі X (Twitter), який стежить за візуально підтвердженими втратами техніки РФ в Україні, заявив, що ворог втратив 1 830 одиниць важкої техніки в Покровському районі з 9 жовтня 2023 року. 

Однак в Інституті вивчення війни зауважили, що оцінка користувача X, що базується на візуально підтверджених втратах техніки росіян, ймовірно, є попередньою. Оскільки не всі втрати техніки ворога візуально зафіксовані. 

Аналітики зазначають, що фактична кількість втрат російської техніки в районі Покровська, ймовірно, вища, ніж повідомляється. 

За даними ISW,  росіяни втратили суттєву кількість бронетехніки протягом перших тижнів наступальної операції із захоплення Авдіївки в жовтні 2023 року. Пізніше ворог вирішив обмежити використання бронетехніки під час боїв в адміністративних межах Авдіївки. 

Крім того, ймовірно, ворог обмежив застосування бронетехніки в районі на захід від Авдіївки в останні місяці. Проте водночас ворог активізував наступальні операції на захід і південний захід від Донецька і часто проводить здебільшого невдалі механізовані штурми на рівні взводів і рот у цьому районі. 

Аналітики ISW припускають, що Росія, ймовірно, матиме труднощі з тим, щоб належним чином забезпечити свої підрозділи технікою в довгостроковій перспективі, не переводячи російську економіку на військові рейки і не збільшуючи темпи російського оборонно-промислового виробництва — кроку, якого до цього часу російський диктатор Путін намагався уникати.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 957-му добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 09:29:54