Україна і світ

Ядерні погрози Путіна не змінять позицію ЄС: Стано про підтримку України

Фото: Pixabay

Ядерна війна знову стала головною темою погроз від російського диктатора Володимира Путіна.

Речник ЄС Пітер Стано заявив, що нові погрози Путіна щодо застосування ядерної зброї проти неядерних країн є ще одним свідченням його безумної та безвідповідальної поведінки.

На думку Стано вони не змінять позицію ЄС щодо продовження підтримки України у її боротьбі проти російської агресії.

Про це він сказав у четвер, 26 вересня, на брифінгу у Брюсселі.

Ядерні погрози Путіна не вплинуть на позицію ЄС

– Не вперше Путін робить ставку на свій ядерний арсенал, Це є лише продовженням дуже безвідповідальної та неприйнятної поведінки зі сторони Путіна, що демонструє усьому світу його справжнє обличчя, особливо під час проведення тижня високого рівня в ході Генеральної Асамблеї ООН. Він не соромиться грати у ядерні азартні ігри знову й знову. Ми, безумовно, рішуче заперечуємо ці погрози. Позиція Євросоюзу залишається незмінною, –  зазначив Стано.

Стано Зазначив, що європейська сторона намагається доносити цю позицію до міжнародних партнерів, привертаючи їхню увагу до того, наскільки безумною та безвідповідальною є поведінка персони, яка представляє країну-постійного члена Ради Безпеки ООН, головним завданням та обов’язком якої є підтримання миру у світі. За словами речника Путін підриває саме такі зусилля.

– Тож, це є лише продовженням тенденції його (Путіна – ред.) поведінки, та викриває його справжнє обличчя під час дуже важливої міжнародної події високого рівня, яка проходить просто зараз у Нью-Йорку, – додав речник ЄС.

Нагадаємо, експерти ISW проаналізували нові ядерні погрози Путіна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вони зазначають, що російський диктатор Путін продовжує погрожувати можливістю ядерної конфронтації між Росією та Заходом для того, щоб посилити контроль над ухваленням рішень на Заході та перешкодити Україні отримати дозвіл на використання західного озброєння для атак на військові об’єкти на території Росії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-26 18:23:53