Суспільне мовлення

“Я заради цього і працював з УАФ”. Маркевич стверджує, що мав домовленість очолити збірну України після Шевченка

У підсумку збірну України очолив Олександр Петраков.

Екстренер “Металіста”, “Дніпра” та збірної України Мирон Маркевич розповів про домовленість, яку мав щодо роботи з національною командою у разі відставки Андрія Шевченка. Про це Мирон Богданович розповів у інтерв’ю виданню FanDay.

Маркевич у 2010 році поєднував посаду головного тренера харківського “Металіста” та збірної України. Під його керівництвом українці зіграли чотири товариські матчі. Три з них Україна виграла та одного разу зіграла внічию.

Вдруге Мирон Маркевич повернувся до роботи зі збірними у 2016 році. Тоді його було обрано на посаду голови Комітету національних збірних команд ФФУ, де Мирон Богданович працював до серпня 2021 року. Саме тоді у відставку пішов Андрій Шевченко.

Як зазначив сам Маркевич, він очікував, що керівництво УАФ йому запропонує стати наступним очільником збірної України, адже у нього була відповідна домовленість.

“У нас була домовленість. Я заради цього і працював з УАФ п’ять років, бо була домовленість – Шевченко йде, а я тренуватиму збірну. Але не вийшло. Не знаю, які там обставини і хто був за чи проти. Мені це вже не цікаво. Рік тому така пропозиція була актуальною для мене. Я був готовий і, щиро кажучи, мені дуже хотілося. Але не вийшло”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Замість Андрія Шевченка УАФ призначила на посаду головного тренера збірної України Олександра Петракова, хоча Мирон Маркевич називав наступним очільником команди Сергія Реброва. Контракт Петракова з УАФ закінчується у грудні 2022 року.

Хто такий Мирон Маркевич

  • Мирон Маркевич – 71-річний український тренер.
  • Маркевич провів у якості тренера української вищої ліги 622 матчі. За цим показником він є рекордсменом змагань.
  • Мирон Маркевич розпочав свою тренерську кар’єру у 1990-х. Його першою командою часів незалежної України стала “Волинь”.
  • Найбільше матчів Мирон Богданович провів на чолі “Металіста” – 331. З харківською командою Маркевич виходив у 1/8 фіналу Кубка УЄФА (2008/09) та чвертьфінал Ліги Європи (2011/12).
  • Після “Металіста” Мирон Маркевич працював з “Дніпром”, який привів до фіналу Ліги Європи у 2015 році.
  • Мирон Маркевич дев’ять разів у якості тренера ставав третім у чемпіонаті України. Найвище досягнення тренера в УПЛ – друге місце з “Металістом” у сезоні 2012/13.


Джерело: Суспільне мовлення України