Суспільне мовлення

“Я йому вдячна за те, що вижив” — жінка звільненого з полону захисника Маріуполя Ігоря Дубика

Маріупольчанка Оксана Дубик, яка мешкає у Львові, розповіла про першу зустріч з чоловіком Ігорем Дубиком. Ігор — захисник Маріуполя та Азовсталі і 1 грудня його звільнили з полону. Зараз чоловік на реабілітації.

На наступний день після звільнення чоловіка з полону, Оксана разом з дітьми поїхала до чоловіка. Чоловіка зустріли у номері, у населеному пункті, де він перебуває на лікуванні.

“Обійнялися, поцілувалися, але було все дуже сумбурно, тому що я син, донька, довго не бачились. Він хоче одразу всіх обійняти, всіх поцілувати. Ми боїмося йому нашкодити, тому що він дуже худенький. Але він мужній, очі вже трішечки блищали, коли нас побачив і я дуже щаслива”, — розповідає Оксана Дубик.

Фото першої зустрічі Оксани та Ігоря. Фото: Оксани Дубик

Жінка каже, із собою привезли для чоловіка “Наполеон”, домашні рогалики та сало.

“Не було єдине чого, чим би його хотіла нагодувати, — це домашнім борщем, але не було умов, щоб зварити і ми дуже поспішали. Коли він повернеться додому, обов’язково його нагодую. Ми виїхали в місто до магазину. Йому було важко, він втомлений в мене були пакунки і він взяв в мене ті пакунки і мені то було так приємно”, — розповідає дружина Ігоря Дубика Оксана про перший день поруч із чоловіком після звільнення з полону.

"Я йому вдячна за те, що вижив" — жінка звільненого з полону захисника Маріуполя Ігоря Дубика

Звільнений з полону Ігор Дубик разом із сином та донькою. Фото: Оксани Дубик

Ігоря Дубика звільнили з полону під час четвертого обміну. Тоді разом з ним звільнили ще 49 військовополонених.

“Я йому вдячна за те, що він вижив. Чоловік в мене захищав Україну ще в 2014 році. Він був в полку “Азов”, боронив кордони в селищі Широкине, тоді коли трошки стабілізувалась ситуація, він повернувся до звичного життя. А 24 лютого знову пішов добровольцем захищати країну і своє рідне місце. 24-го він вже був в теробороні. Чоловіка я не бачила з 26 лютого і спілкувалася останній раз 28 лютого, і тепер вже, коли він повернувся”, — розповідає Оксана Дубик.

Деякий час звільнений з полону чоловік Оксани має бути на реабілітації і пройти обстеження. Також йому ще мають зробити операцію.

“Він був поранений — в нього біля ніг розірвалася граната, мав осколкові поранення і мав зламану ногу. Нога вже зростається, я надіюся, що її знову ламати не будуть, що буде все буде добре”, — каже жінка.

Зараз жінка живе у Львові у модульному містечку. Працює у квітковому магазині, який відкрили разом з іншими двома мешканками Маріуполя. Там чекає на чоловіка.

"Я йому вдячна за те, що вижив" — жінка звільненого з полону захисника Маріуполя Ігоря Дубика

Оксана Дубик у квітковому магазині. Суспільне Львів

У Львові жінка разом з іншими рідними військовополонених захисників Маріуполя виходила на акції. І тим, які чекають своїх рідних з полону, бажає не втрачати віри.

“Я маю свого чоловіка вже вдома. Я правда дуже щаслива, і не можу сказати, що в мене немає того щастя, бо людину переповнює щастя, але я буду з ними до останнього звільненого. Хочу сказати вам дівчата — чекайте, вірте, країна поверне всіх. Я в це вірила і країна повернула мені чоловіка”, — каже Оксана Дубик.

А після перемоги Оксана, яка за спеціальністю будівельник, разом з родиною каже обов’язково повернеться в рідний Маріуполь — відбудовувати місто.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Сонечко, я вдома”: жінка звільненого з полону захисника Маріуполя про першу розмову з чоловіком

Що відомо

  • Оксана Дубик переїхала з Маріуполя до Львова через місяць обстрілів. Виїжджати вирішили тоді, коли “гради” накрили оселю. Спочатку йшли пішки. Далі — проїхали 12 блокпостів на машині з незнайомцем.
  • Через три дні жінка з батьком були у Львові. Зі свого будинку Оксана встигла забрати небагато речей. Серед них — родинне фото та нагороди чоловіка.
  • З чоловіком — військовим — Оксана не мала зв’язку з кінця лютого.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин