Суспільне мовлення

Хорова капела “Дударик ” передала 103 бригаді ТрО екскаватор

Хорова капела “Дударик” передала 103 бригаді Сил тероборони екскаватор. Аби придбати техніку, гроші збирали на концертах понад два місяці. До виступів залучили і старших, і молодших учасників “Дударика”, розповів у коментарі Суспільному художній керівник капели Дмитро Кацал.

Екскаватор передали вчора, 31 січня. Техніка, хоч не нова, але у доброму стані. Вартість 860 тисяч гривень.

“Частину грошей значну додало агропромислове підприємство “Яр-Степ”. Ми звернулися до них, адже вони розуміються на цій техніці, ми попросили їх просто привезти з-за кордону, але вони включилися з нами у роботу. Вартість такого нового екскаватора понад 100 тисяч доларів, а цей обійшовся трошки більше, ніж 22 тисячі доларів”, — розповів Дмитро Кацал.

Привезли техніку спершу з Голландії у Польщу, а звідти — в Україну. Аби зібрати гроші, хорова капела “Дударик”, дала більше, ніж 15 концертів. Долучилися і наймолодші учасники капели.

Хорова капела “Дударик ” передала 103 бригаді ТрО екскаватор. Фото: Хорова капела “Дударик”

“Складно насправді підрахувати, адже підключилися усі наші гурти. Якщо рахувати з колядниками, то приблизно 200 виступів було. Великих концертів було більше ніж 15”, — каже художній керівник капели “Дударик” Дмитро Кацал.

Екскаватор потрібний бійцям 103-ї бригади для будівництва оборонних споруд.

“Цей екскаватор — необхідна і дуже потрібна допомога. Це збережені життя бійців, адже він допоможе швидше і якісніше будувати оборонні споруди. В умовах сучасної війни саме якісний окоп та бліндаж – найкращий захист від ворожих артилерійських обстрілів”, — сказав командувач бригади Валерій Курко.

Читайте також

“Дударик” дав два концерти у Львові, аби придбати екскаватор для військових

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Два мільйони гривень для ЗСУ. Львівська хорова капела “Дударик” закрила збір грошей на безпілотник


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин