Суспільне мовлення

“Хоче зіграти у футбол”: діти, яким пересадили органи у Львові, розповіли про свої мрії

У Львові рідні 15-річного хлопця, який помер раптово через набряк мозку, погодилися на трансплантацію органів сина. Тоді отримали шанс на одужання п’ять пацієнтів. Двоє дітей та юнак, яким провели пересадку, повертаються додому та розповіли про свої мрії.

Історії пацієнтів розповіли у Першому медоб’єднанні Львова.

11-річний Владик, якому провели пересадку серця, мріє зіграти у футбол. Роками лікарі суворо забороняли йому будь-які навантаження.

“Через важку хворобу серце хлопчика могло перестати битися будь-якої миті. Єдиним порятунком була трансплантація. Коли лікарі дістали його власне зношене і аномально велике серце, то здивувалися, як воно взагалі могло поміститися в дитячій грудній клітці”, — розповіли у Першому ТМО.

8-річний Гена, у якого понад 6 років тому діагностували ниркову недостатність, зможе покинути стіни лікарні та поїхати додому, на Харківщину.

“Ще з півторарічного віку ця дитина страждає на ниркову недостатність. А останніх чотири роки його прізвище вже було у листку очікування на донорський орган”, — кажуть у Першому ТМО.

18-річний Іван після трансплантації нирки зможе знову повноцінно займатися улюбленою справою — графічним дизайном. Раніше Іван проводив кілька днів по чотири години у лікарні, де йому проводили діаліз. Тобто штучне очищення крові від надлишків води та токсинів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

15-річний юнак, який став посмертним донором для цих та ще двох пацієнтів, став третьою дитиною-донором в історії української медицини. Іншим двом пацієнтам — 20-річному хлопцю та однорічному малюку, провели спліт-трансплантацію. Вперше в Україні печінку розділили на дві частини та пересадили двом пацієнтам.


Джерело: Суспільне мовлення України