Суспільне мовлення

Хірурги зі США прооперували сина загиблого захисника України

У Львові хірурги зі США прооперували 3-річного Ростика. Хлопчик рік тому обпік пальці на руці, а за кілька місяців дізнався про смерть батька. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

За рік на руці Ростика сформувався грубий рубець, який почав утворюватись і на поверхні долоні. Він не давав хлопчику згинати мізинець. Хірурги вирішили зробити пластику пальця.

“Під час операції лікарі розсікли рубець, а після — змінили лінії натягу. Результат — дитя уже розігнуло мізинчик. Нині з ним працює фізичний терапевт”, — йдеться у повідомленні.

“Ми робили півроку тому операцію у Хмельницькому. Поставили спицю хірургічну, робили пересадку шкіри, але він був маленький. Шкіру здер, спицю вийняв. Що зробили — все дарма”, — розповідає мама Ростислава Марина.

Марина разом із сином Ростиславом. Фото: Перше ТМО Львова

Крім Ростика американські фахівці спільно з українськими хірургами прооперували ще 14 дітей. Це хлопці та дівчата із важкими післяопіковими дефектами, вродженими та набутими вадами обличчя.

Хірурги із США приїхали до України, аби підтримати у час війни. Серед вісьмох американських спеціалістів — троє мають українське походження: Роман Букачевський, Віктор Черкасій та Марк Гнатюк.

“Я приїхав, бо це моя Батьківщина, і я хотів зробити щось для українців, чимось допомогти. Раніше в Америці люди не знали, що таке Україна, але тепер весь світ знає, які це сміливі і чудові люди — українці”, — каже Віктор Черкасій.

Хірурги зі США прооперували сина загиблого захисника України

Віктор Черкасій праворуч. Фото: Перше ТМО Львова

Протягом п’яти днів з українськими лікарями працювали: Роман Букачевський, Віктор Черкасій, особистий лікар Білла Клінтона Джеймс Сан, Драпід Сетті, Крейг Хобар, Джон Чермін, Харрісон Клентон.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Команда хірургів зі США безкоштовно прооперує понад 20 пацієнтів у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин