Суспільне мовлення

“Втрачене дитинство”. Виставка спогадів про дітей, які загинули після повномасштабного вторгнення

До Дня захисту дітей у Львові показали виставку банерів із історіями дітей, які загинули після повномасштабного вторгнення. Називається виставка “Втрачене дитинство”.

Як розповіла організаторка акції і редакторка платформи пам’яті “Меморіал” Юлія Лозинська, мета такої виставки – вшанувати пам’ять усіх цих дітей. А також підтримати батьків та рідних із цих сімей.

“Зараз загиблих дітей, згідно з даними ювенальних прокурорів, є 484. На нашій виставці є 13 історій загиблих дітей. Ми готували їх спільно з їхніми рідними, спілкуючись із ними. Вони сформовані так, наче від першої особи, ніби дитина сама розповідає нам про своє життя і про те, як його відібрали”, – розповіла редакторка платформи пам’яті “Меморіал” Юлія Лозинська.

Історії, які розміщені на банерах:

  • Анна Фігурна дожила до 15 років, дівчинка загинула після влучання російської ракети у житловий будинок у Дніпрі.
  • Артем Корнійчук не дожив і до двох, в його дім в Кривому Розі влучила російська ракета.
  • Брати Прийменки: 15-річний Артем, 10-річний Єгор та 5-річний Кирило загинули разом, коли російська ракета впала на подвір’ї їхнього дому у Сумах.
  • Однорічні Ніколь та Денис Дейнеки та їхній 14-річний дядько Володимир Ободзінський загинули, коли російські бомби впали на їхній дім на Житомирщині, у селі Юрівка.
  • Ворожі снаряди прилетіли у двір 8-річної Маргарити Гапоненко з Безруки, що на Харківщині, та відібрали життя дівчинки.
  • 9-річний Микита Левченко спав в своєму ліжечку в Запоріжжі, коли російська ракета прилетіла в його будинок.
  • Дитина Богдана і Віки Замченків не встигла навіть народитися, дрон, який влучив в будинок у Києві, забрав життя молодої пари і їхньої ненародженої дитинки.
  • 13-річний Олександр Шпилевський загинув під час евакуації з Анисіва, що на Чернігівщині.
  • Поліні Тутунжи було 8, коли вона вмовила батьків вийти у двір дому в Маріуполі, де точилися бої, мінометний обстріл ворога обірвав її життя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На банерах можна прочитати історії дітей із різних областей. Триватиме виставка до 18:00, 1 червня, на площі Ринок. Такі ж виставки відбулись і в інших містах України.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин