Суспільне мовлення

“Все заживе і повернеться в природу”. У Львові лікують козулю, яка потрапила в ДТП

У Львові патрульні із водієм надали допомогу козулі, яку збив автомобіль. Тварина вискочила на дорогу із лісу біля міста Винники.

Як розповів Суспільному патрульний Тарас Грицишин, водій одразу викликав поліцію і вони разом відвезли козулю до ветеринарної клініки. Зараз поранена тварина перебуває на лікуванні.

Козуля потрапила під колеса автомобіля три дні тому. Зараз вона у ветеринарній клініці. Два дні тварина лежала і нічого не їла, розповідає ветеринар Назар Кашляк.

“Він був в стані ступору, можливо навіть частково були судоми. Він не міг піднятись на лапи, він товк лапами, хотів і в клітці усе розбивати”, – розповідає ветеринар Назар Кашляк.

Козуля на третій день після ДТП. Фото: Суспільне Львів

ДТП сталося поблизу Львова на дорозі біля виїзду з Винник. Дика тварина вискочила з лісу.

“Прийшов виклик про те, що відбулося ДТП на дорозі Винники-Львів, збили козулю. В повідомленні було вказано, що вона ще жива. Водій і тварина знаходиться на місці. Ми дізналися адресу клініки, здається вулиця Польова, завантажили козулю в даний бус і супроводили туди”, – пригадує патрульний поліцейський Тарас Грицишин.

До ветеринарної клініки привезли козулю у дуже важкому стані, розповідає ветеринарний лікар Назар Кашляк.

“Виявили важку черепно-мозкову травму. Почали лікування і на третій день лікування дало результат. Він вже встав, є апетит. Ми співпрацюємо з “Домівкою врятованих тварин” і до нас часто привозять таких тварин. В основному – це дикі звірі, які попали в якісь пригоди, когось збила машина, але на жаль не багатьох вдається врятувати. Йому пощастило. За останній місяць це у нас така четверта тварина поступила. Лікуємо ми таких тварин безплатно”, – каже ветеринарний лікар.

Козулю збила машина

Після реабілітації козулю відпустять у природу. Фото: Суспільне Львів

Ветеринар Назар Кашляк, каже зараз козуля у більш-менш задовільному стані. У ветеринарній клініці вона буде ще 2-3 дні до стабілізації стану, після чого її перепадуть у Домівку врятованих тварин. Тут вона буде проходити реабілітацію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Вона поїде до нас до другого притулку, там є лісова частина, там вона пройде повністю реабілітацію. У неї було поранення і як повністю заживе, вона повернеться в природу”, – розповів Суспільному керівник “Домівки врятованих тварин” Орест Залипський.


Джерело: Суспільне мовлення України