Суспільне мовлення

Врятували з-під завалів. Львівські лікарі усувають шрами на обличчі 13-річного хлопчика

Львівські лікарі усувають шрами на обличчі 13-річного Стаса з Харківщини. Хлопчик отримав поранення, коли у його будинок у Грушувасі прилетіла російська ракета. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Як повідомляють у лікарні, наприкінці червня, коли Стас був вдома, війська РФ здійснили черговий обстріл. Тоді ракета влучила в будинок, на дитину обвалилася стеля. З-під завалів оселі дитину витягнув тато разом з рятувальниками.

У хлопчика діагностували складну черепно-мозкову травму із дефектом лобної кістки— у черепі була 8-сантиметрова дірка. У Харкові Стасу зробили операцію на головному мозку. Тоді він 9 днів пробув у комі. Потім у Львові хлопцеві провели краніопластику — встановили пластину, яка закрила отвір у черепі.

Стас отримав поранення через влучання ракети в будинок. Перше ТМО Львова

Уламок ракети потрапив у голову: у Львові прооперували 12-річного хлопця з Донеччини

Зараз опікові хірурги працюють над тим, щоб прибирати шрами з обличчя Стаса: на носі, переніссі та біля верхньої губи.

“Якщо зволікати, рубці могли остаточно сформуватися і м’язи на обличчі частково втратили б свою функціональність. Тобто Стас не міг би ними рухати, особливо — верхньою губою”, — йдеться у повідомленні.

Для лікування рубців використовують гормональні ін’єкції. Таких Стасу зробили три. Вони сповільнюють ріст та розм’якшують рубці, зберігаючи при цьому функціональність м’язів та естетичний вигляд обличчя.

Львівські лікарі усувають шрами з обличчя 13-річного хлопчика

Львівські лікарі усувають шрами з обличчя 13-річного хлопчика. Фото: Перше ТМО Львова

Протягом року опікові хірурги спостерігатимуть за станом хлопчика. Якщо буде позитивна динаміка, то через рік він пройде ще один курс ін’єкцій. Якщо ні — лікарі проведуть пластичну операцію.

Ліками та розхідними матеріалами хірургам допомогла благодійна організація.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До Австрії евакуювали 6-річну Алісу, яка отримала опіки внаслідок авіакатастрофи у Броварах


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин