Суспільне мовлення

“Вразив оптимізм наших воїнів”. Львівські школярі зустрілися з захисниками Азовсталі

Сьогодні, 27 квітня, у Львові відбулася зустріч школярів з прикордонниками та медикинями, які були в полоні. Діти готувались до зустрічі і зустрічали захисників оплесками супроводжуючи коридором школи. Такі зустрічі у львівському ліцеї №5 організовують у межах освітнього проєкту.

“Хвилювалися, готувалися, питали як ми маємо зустрічати їх, чи їм було б приємно. Попросили їх підготувати питання, які їх будуть цікавити. Зустріли на сходах з квітами, з сувенірами і просили навіть, щоб їм на пам’ять поставили автограф ті люди, які пережили такі будні”, — каже керівниця ліцею Лариса Коморна.

Розмовляла з дітьми медикиня з Азовсталі Еліна Мединіна та прикордонники Павло Піковець та Олександр Морський. Діти розпитували про перебування у полоні, повернення додому, мрії та плани і коли закінчиться війна.

“Вразив оптимізм наших воїнів”. Львівські школярі зустрілися з захисниками Азовсталі. Суспільне Львів

“Ми робимо усе можливе, всі наші сили ЗСУ, суміжні органи на політичному рівні. Я бачу, що наше молоде покоління достойне. Можна бути спокійним за те, що ми не просто так віддали частинку свого здоров’я, видно заради кого ми це зробили”, — каже прикордонник Олександр Морський.

"Вразив оптимізм наших воїнів". Львівські школярі зустрілися з захисниками Азовсталі

“Вразив оптимізм наших воїнів”. Львівські школярі зустрілися з захисниками Азовсталі. Суспільне Львів

Своїми враженнями від зустрічі поділився школяр Лев Петруняк.

“Найбільше вразив оптимізм наших воїнів, оскільки люди реально пережили стресові ситуації, ризикували своїм життям і зараз усміхаються, згадують це все з посмішкою. Це надзвичайно надихає і дає стимул жити”, — каже Лев Петруняк.

Також захисники залишили автографи на прапорі.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові запрацював рекрутинговий центр “Азов”: як долучитись


Джерело: Суспільне мовлення України