Україна і світ

Воював в Україні 3 дні: Ярмак зустрівся з полоненим, який є його фанатом


Реп-виконавець та військовослужбовець ЗСУ Ярмак зустрівся з російським військовополоненим, який виявився фанатом його творчості.

Ярмак зустрівся з російським полоненим – відео

Репер повідомив, що окупанта взяли в полон бійці 35-го полку Нацгвардії України роти оперативного призначення. Ним виявився 23-річний Володимир родом із Саяногорська (Республіка Хакасія).

За словами росіянина, він підписав контракт на початку липня через те, що “зглупив та напився”. Окупант пробув на війні в Україні лише три дні.

Зараз дивляться

Разом з побратимами йому наказали закріпитися на точці у Веселому, де група потрапила під мінометний обстріл. Росіянин дістав поранення руки, коліна, плеча та ключиці. Ворог стверджує, що він нібито думав про втечу з передової, однак відмовився від цієї ідеї через страх розстрілу.

На запитання, що окупант думає про Крим, Донецьк та Луганськ, той відповів, що інтернет у нього з’явився лише у 2018 році, а коли РФ анексувала півострів, він був іще підлітком. Каже, коли почав гуглити інформацію на цю тему, то зрозумів, що “ніхто нічого не знає”.

За те, що Володимир пішов на війну в Україні, йому пообіцяли близько 500 тис. рублів, які він так і не отримав. Водночас окупант заявив, що поважає Ярмака та є шанувальником його творчості. Улюбленими піснями росіянина є Серце пацана, Детская обида, Тут мій дім. Окупант стверджує, що є сиротою, а в РФ у нього лише дівчина і її дитина.

Ярмак, який служить у ЗСУ від початку повномасштабного вторгнення РФ, звернувся до росіян із закликом не йти на війну або добровільно здаватися у полон.

– Останнє, що я скажу російською: залишайтесь вдома. Займайтесь своїми сім’ями, своїми домами, своїми територіями та, в першу чергу, владою, яку узурпували бандити та терористи світового масштабу. Ми ніколи не пробачимо вбивств наших близьких, наших дітей, мільйони зламаних доль і стерті міста. Росія за це заплатить. Вона вийде з наших територій, вибачиться і заплатить репарації, – нагосив репер.

Реакція українців

  • Ярмак з 2014 року прям виріс. Спостерігав за його творчістю усі ці 10 років. Жодного разу в ньому не засумнівався, жодного разу його позиція не розчарувала.
  • Так зачепило це інтерв’ю, аж горло здавило! 
  • Чувак виграв зустріч з улюбленим артистом, але є нюанс.
  • Подяка за розмову, стриманість і людяність.
  • Дякую за твою позицію, за емпатію до цього хлопчини та за терпіння!
  • Олександре, дуже сильно! Я вірю, що цей чоловік розказує, що їм ніде виходу нема, і що після полону жах. В тоталітарній країні так і є. Людей тримають в такій бідності, але що говорити.
  • Оце так зустріч для фаната! Проплакала всю бесіду. Трагедія в тому, що вони ніяк не можуть зрозуміти, скільки горя вони принесли нам і продовжують це робити. Сил нашим воїнам.
  • Я дуже далекий від реп музики і ніколи не був її фанатом, але як же це сильно з боку Сашка приїхати і провести цю розмову! – пишуть у коментарях під відео.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-19 12:51:48