Україна і світ

Прояв зневаги до суверенітету України: МЗС про зустріч Лукашенка з Пушиліним

Фото: Getty Images

У Міністерстві закордонних справ України засудили нещодавню зустріч самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка з ватажком “ДНР” Денисом Пушиліним.  

Про це йдеться у заяві дипломатичного відомства України.

Лукашенко зустрівся з Пушиліним: реакція МЗС України

У заяві зазначається, що відомство рішуче засуджує черговий прояв зневаги Республіки Білорусь до суверенітету та територіальної цілісності України – проведення офіційної зустрічі Лукашенка з представником російської окупаційної влади на тимчасово захопленій частині Донецької області України Денисом Пушиліним. 

У МЗС наголошують, що ця зустріч ще раз підтверджує, що позиція нинішньої влади Білорусі щодо територіальної цілісності України продиктована виключно вказівками Кремля.

І вона не має нічого спільного ані з міжнародним правом, ані з міжнародними зобов’язаннями РБ. 

– Україна відкидає лицемірну риторику Олександра Лукашенка щодо “принципів” співпраці з тимчасово окупованими територіями України і вважає її черговим свідченням підтримки загарбницької війни проти нашої держави, – йдеться у заяві дипломатичного відомства України.

МЗС України звернулось до білоруського народу

МЗС України закликало громадян Білорусі усвідомити, що на тлі неодноразових контактів посадових осіб РБ з російськими маріонетками з тимчасово окупованих територій України постійні заяви Лукашенка про його нібито “теплі почуття” до “братнього українського народу” звучать як насмішка.

Водночас його вчинки руйнують принципи добросусідства і взаємоповаги, на яких будувалися відносини між народами. 

У МЗС наголосили, що недружні дії політичного керівництва Білорусі матимуть негативні наслідки для українсько-білоруських відносин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що, 19 вересня, президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з ватажком “ДНР” Денисом Пушиліним. Під час зустрічі Лукашенко заявив про готовність розвивати співпрацю з тимчасово окупованим українським регіоном.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-22 17:32:44