Україна і світ

Леммі про дозвіл Україні бити Storm Shadow по РФ: Тривають делікатні переговори зі США

Фото: Офіс президента

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що переговори з адміністрацією президента США Джо Байдена щодо дозволу Україні бити ракетами Storm Shadow по території Росії тривають, стверджуючи, що настав час для мужності.

Про це пише британське видання The Guardian.

Удари Storm Shadow по РФ

Виступаючи на конференції Лейбористської партії в Ліверпулі, Леммі сказав, що труднощі війни в Україні стануть глибшими і жорсткішими, особливо наприкінці 2025 – 2026 років і далі.

– Отже, це критичний час для нервів, мужності, терпіння і сили духу союзників, які стоять на боці України, – сказав міністр з огляду на стурбованість Білого дому щодо дозволу використання ракет Storm Shadow для ударів по Росії.

Леммі підкреслив, що Україна та її західні союзники обговорюють, що ще може бути необхідним для допомоги на полі бою.

Президент України Володимир Зеленський в суботу знову звернувся до Байдена з проханням дозволити Україні бити західними ракетами по території Росії. За словами Зеленського, це питання досі лишається відкритим.

Україна хоче мати можливість використовувати ракети Storm Shadow, а також американські ATACMS для ураження авіабаз та інших військових об’єктів на території Росії. Це може примусити Кремль до пошуку миру.

Storm Shadow для України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Велика Британія надала ракети Storm Shadow зі своїх запасів, але її європейські партнери і США повинні дати дозвіл на використання Україною цих ракет по російській території.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-22 19:28:18