Україна і світ

Зеленський розповів про подальші дії у разі відмови Байдена підтримати план перемоги

Фото: Офіс президента

Український план перемоги розроблений насамперед з урахуванням підтримки з боку президента США Джо Байдена. 

Про це президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю New Yorker.

План перемоги: що буде якщо Байден відхилить його

У відповідь на питання, чи має Україна план Б на випадок, якщо президент Байден відхилить план перемоги, Зеленський відповів, що Україна роками живе за планом Б. 

Глава держави розповів, що план А був запропонований ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, коли Київ закликав до превентивних санкцій та посилення України різним озброєнням. Однак тоді партнери не послухали Україну. 

– Відтоді всі вони визнали, що я мав рацію. Посилення України значно знизило б ймовірність вторгнення Путіна, – сказав Зеленський.

Зеленський про план А

Президент України зазначив, що зараз він пропонує вже новий план А.

За його словами, цей план означає, що Україна змінює поточний курс, де вдалося встояти лише завдяки силі ЗСУ, героїчній відданості європейським цінностям нашого народу та бійців.

– Якщо ви не хочете, щоб ця війна затягувалася, якщо ви не хочете, щоб Путін поховав нас під трупами свого народу, забравши при цьому більше українських життів, ми пропонуємо вам план зміцнення України, – заявив Зеленський.

Він зауважив, що це не фантазія і не наукова фантастика, і, що важливо, то цей план не вимагає від росіян співпраці для досягнення успіху.  

Президент пояснив, що в плані прописано те, що партнери можуть зробити без участі Росії. Глава держави додав, що перш ніж дипломатія зможе бути ефективною, реалізація українського плану залежить лише від України і її партнерів. 

Володимир Зеленський зазначив, що цей план розроблений найперше з урахуванням підтримки Байдена. 

– Якщо він (Байден, – Ред.) не захоче його підтримувати, я не можу його змусити. Якщо він відмовиться – що ж, тоді ми повинні продовжувати жити за планом Б. І це прикро, – сказав Зеленський.

Крім того, відмову Байдена президент України назвав жахливою думкою. За його словами, це означало б, що Байден не хоче завершувати повномасштабну війну в Україні у спосіб, який позбавляє Росію перемоги.

На його думку, це призвело б до дуже довгої війни – неможливої, виснажливої ситуації, яка вбила б величезну кількість людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що нещодавно Володимир Зеленський заявив, що Україна дуже розраховує на підтримку США щодо українського плану перемоги. На його думку, це справедливо, бо коли один народ виграє битву за свою незалежність і дотримання міжнародного права, то виграє весь світ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-22 21:06:50