Україна і світ

Росія завдала 1000 ударів по об’єктах енергетики з жовтнЯ 2022 року

Фото: Pexels

З жовтня 2022 року Росія завдала понад 1000 ударів по об’єктах української енергетики, в результаті чого наша держава втратила значно частину генерації.

Про це в ефірі телемарафону заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

– З жовтня 2022 року ворогом завдано понад тисячу ударів по об’єктах цивільної енергетичної інфраструктури. Звісно, це впливає на стійкість роботи енергосистеми. Попри те, на сьогодні триває найбільша ремонтна кампанія. Фактично ми зосереджені на тому, щоб максимально відновити роботу тих енергетичних об’єктів, де можливо здійснити ремонти, – зауважив він.

Підготовка Росією ударів по обʼєктах ядерної енергетики

Крім того, заступник голови Міненерго прокоментував заяву міністра закордонних справ України Андрія Сибіги про те, що РФ напередодні зими планує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України. Він зауважив, що відповідну інформацію розвідки вже передано партнерам та МАГАТЕ.

– Остання атака ворога 26 серпня показала, що ворог свідомо б’є по об’єктах, по підстанціях, від яких залежить робота атомних електростанцій, – додав Колісник.

Нагадаємо, що у своїй заяві Сибіга зокрема мав на увазі підготовку ударів РФ по відкритих розподільчих пристроях АЕС і підстанціях передачі, які є критичними для роботи атомних станцій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Володимир Зеленський

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-22 16:52:42