Львівський портал

У Львові благодійники передали шість реанімобілів для ЗСУ

У неділю, 22 вересня, у Львові бельгійські та українські благодійники передали шість реанімобілів для українських військових. Про це повідомляє Суспільне.

Для бельгійської неурядової організації «Befoua» – це 16 благодійна місія із підтримки України.

За словами керівника благодійного фонду «Милосердя та здоров’я» Олександра Яцини, окрім машин, в Україну передали медикаменти, обладнання та спеціалізовані аптечки.

«Це вкрай важливі автівки. По-перше, це реанімобілі класу “Б”. Вони оснащені киснем, наркозним апаратом, дефібрилятором, відсмоктувачем, монітором пацієнта. Тобто, це повністю оснащені автівки, які зможуть евакуювати в стабільному стані пацієнта з місця ураження до лікарні», – зазначив він.

Ці машини обладнані так, аби можна було рятувати життя українським військовим та проводити оперативно евакуацію. Їх передадуть для медичного підрозділу 3 окремої штурмової бригади, на Покровський напрямок у стабілізаційні пункти, а також у шпиталь в Дніпрі.

Як повідомляв Львівський портал, 13 вересня мерія Львова у межах ініціативи «Помста Лева» за кошти громади закупила та передала військовим понад 800 дронів, витративши на це 18,9 мільйона гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Суспільне/Ірина Мочульська

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-22 19:38:52