Суспільне мовлення

Воювали на боці так званих “ЛНР” та “ДНР”. На Львівщині судитимуть бойовика та снайпера

На Львівщині судитимуть бойовика та снайпера, які воювали у складі незаконних воєнізованих формувань так званих “ЛНР” та “ДНР”. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Відтак, у Львові судитимуть 25-річного снайпера, мешканця Луганщини. Правоохоронці провели розслідування та встановили, що чоловік у лютому 2022 року добровільно перейшов на бік ворога. Він проходив службу у стрілецькому полку “Народної міліції” так званої “ЛНР” та виконував обов’язки снайпера.

Мешканця Луганщини затримали на початку вересня 2022 року на території Харківської області. Наразі він перебуває в українській пенітенціарній установі.

Стосовно чоловіка скерували обвинувальний акт до суду. Його звинувачують у державній зраді, участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Аналогічний обвинувальний акт скерували і щодо бойовика так званої “ДНР”.

“Чоловік у 2015 році виїхав у Донецьку область, де добровільно перейшов на бік ворога, вступивши до незаконного збройного формування “народної міліції ДНР”. Після повномасштабного вторгнення РФ, виконував бойові завдання, пов’язані із військовим захопленням території України”, — повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Також у обласній прокуратурі додали, що обвинувачений брав участь у бойових діях на Маріупольському напрямку, зокрема артилерійського обстрілу позицій ЗСУ у місті Маріуполі.

Чоловіка судитимуть заочно.

Читайте також

У Львові судитимуть двох рятувальників так званої “МЧС ЛНР”

У Львові засудили 13 бойовиків так званої “ЛНР”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові суд заочно виніс вирок командиру снайперського взводу так званої “ЛНР”


Джерело: Суспільне мовлення України